Læsetid: 4 min.

Fagbevægelsen må tilpasse sig et nyt arbejdsmarked

11. april 2000

Fagbevægelsen må omstille sig til et rastløst arbejds-marked, men også IT-branchen må snart erkende behovet for at organisere sig, mener forskere LO eller lotto

Den danske fagbevægelse er tvunget til hurtigt at omstille sig til en rastløs verden, hvor arbejdere og funktionærer kun vil være interesserede i en individuel og professionel service, som internationale forsikringsselskaber sagtens kan tilbyde til konkurrencedygtige priser.
Arbejdsmønsteret i de nye internetvirksomheder er nemlig ikke et isoleret fænomen, men vil i stigende grad sprede sig til andre brancher. Fagbevægelsen har dog stadig en glorværdig fremtid foran sig, hvis fagforeningerne bliver i stand til at udvikle en blomsterbuket af rådgivningstilbud til medlemmerne, der passer til et arbejdsmarked, hvor afstanden mellem arbejdsgiver og arbejder er blevet mindre.
IT-branchen vil samtidig erkende behovet for at organisere sig i løbet af ganske få år. Sådan lyder den samstemmende forudsigelse fra to analytikere, der nøje følger fagbevægelsens træge omstillingsproces
"Siden jeg begyndte at beskæftige mig med arbejdsmarkedsforskning i begyndelsen af 1980'erne, har fremtidsforskere jævnligt proklameret fagbevægelsens snarlige død," siger Steen Scheuer, arbejdsmarkedsforsker ved Handelshøjskolen i København.
"Men dødsdommen har hele tiden været akkompagneret med enten stigende eller stagnerende medlemstal i fagbevægelsen. Inden for IT-branchen som helhed er omkring 60 procent af funktionærerne organiseret i fagbevægelsen. Selvom det er mindre end i andre brancher, er det dog stadig ganske pænt." Det private konsulentfirma med den pompøse titel Institut for Fremtidsforskning blev sidste år betalt af LO for at udføre en større analyse af fagbevægelsens fremtid. I vanlig stil blev tre forskellige scenarier rullet frem. Fagbevægelsen kan ifølge fremtidsforskerne vælge mellem at blive professionel (forsikringsselskab), social (tænketank) eller personlig (kriserådgiver).

Klondyke-stemning
Ifølge rapportens projektleder, Steen Svendsen, er det dog endnu umuligt at forudsige, hvordan fagbevægelsen og de nye internetvirksomheder vil kunne samarbejde:
"Der er en klondyke-stemning i IT-branchen, som tidligere har været i mange andre brancher. Det er derfor lidt svært at svare på, hvilken rolle, fagbevægelsen vil komme til at spille i en branche, som kun er ved at blive dannet. Men jeg tror, der vil ske en modning af IT-branchen i løbet af de næste fem år, hvor vi langsomt vil få et klarere billede af tabere og vindere."
"Medarbejderne vil da også begynde at kigge lidt på forskellige forsikringsordninger, hvor det vil være naturligt at søge mod den etablerede fagbevægelse. Men det er åbenlyst, at fagbevægelsen også samtidig må omstille sig til de nye arbejdsprocesser, der præger IT-branchen," siger Steen Svendsen.
"Der er mange brydningsfelter i IT-branchen, hvor fagbevægelsen har et stort potentiale. Det kan f.eks. være svært for medarbejderne selv at vurdere de mange risici, der er forbundet med aktieoptioner. Det er en stor opgave for fagbevægelsen at få udviklet nogle sammenlignelige opgørelser, der giver mulighed for at vurdere de mange uklare aspekter ved medarbejderaktier. Der er jo lidt lottospil over medarbejderaktier." Ifølge Steen Scheuer fra Handelshøjskolen i København har der i Danmark været en historisk tradition for, at nye brancher ikke har organiseret sig på det etablerede arbejdsmarked.
Dengang rejsebranchen oplevede guldgraverstemning i slutningen af 1960'erne, havde Spies heller ikke tegnet overenskomster med fagbevægelsen. Men i dag, hvor charterbranchen fremstår mere end modnet, har man forlængst måttet erkende behovet for overenskomster:
"Der kommer en dag, hvor også medarbejderne i internetvirksomhederne fylder 30 år. Så vil der opstå problemer med arbejdstiden, fordi folk begynder at få børn. Men så længe medarbejderne er i stand til at holde et opskruet tempo, og branchens fremtidsudsigter generelt er lyse, så er der jo ingen motivation for at få etableret overenskomster," siger Steen Scheuer.

Monopolet brydes
Selvom fagbevægelsen har en fremtid i en digitaliseret verden, hvor usikkerheden i ansættelsen ikke bliver mindre med tiden, kan de danske fagforeninger dog ikke regne med at bevare monopolet på at sikre arbejdere og funktionærer.
Ifølge fremtidsforsker Steen Svendsen vil fagforeningerne i løbet af få år komme til at opleve, at internationale forsikringsselskaber vil begynde at tilbyde nogle af de samme serviceydelser, som fagforeningerne i dag tilbyder medlemmerne:
"Jeg er overbevist om, at der er plads til fagbevægelsen i fremtiden, også inden for IT-branchen. Det er dog ikke usandsynligt, at vi snart vil opleve, at den danske fagbevægelse får nogle helt nye konkurrenter. Nogle medarbejdere vil måske kun efterspørge en service, som almindelige forsikringsselskaber kan tilbyde. Det kunne f.eks. være et stort tysk forsikringsselskab, der går ind og tilbyder medarbejderne en forsikring, der dækker i forbindelse med fyring eller virksomhedens konkurs," siger Steen Svendsen.
"Men man skal nok slå lidt koldt vand i blodet og lade IT-branchen tage form før, man helt afskriver en fagbevægelse, der trods alt har udvist stor historisk evne til at omstille sig til nye brancher og arbejdsformer."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her