Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. april 2000

Tate Modern åbner med et brag
*Tate Modern bliver et af verdens største museer for moderne kunst og det første af sin art i Storbritannien. 75.000 udstillingskvadratmeter bliver der i det gamle elektricitetsværk ved Themsen, ombygget for 1,6 mia. kr. Den 11. maj kl. 11 indvier den engelske dronning museet, og der underholdes med acid house musik udført af William Farrey Brass Band, med multimedie-shows, og den amerikanske koreograf Bill Forsyth laver performance med meget mere. BBC 1 og 2 transmitterer direkte mellem kl. 20 og 24 dansk tid. Information rapporterer fra åbningen.lb

Briter kan godt tåle Triers sexscener
*Lars von Triers film Idioterne bliver den første film med såkaldt rigtig samleje, der finder nåde for de britiske filmcensorer. Kanalen FilmFour, der planlægger at sende filmen, ønskede at sende von Triers film fra 1998 i sin oprindelige udgave. Men på grund af kravene fra den uafhængige fjernsynskommission, Independent Television Commission, må man sløre visse scener. Kanalens hjemmeside er dog ikke underlagt restriktionerne, og nysgerrige britter vil derfor kunne se de forbudte scener, hvis de i stedet bænker sig ved computeren, mens filmen spilles.

Englens Byrde brændes af
*Kunstnersammenslutningen Den Gyldne har i år inviteret en række nordiske gæster, bl.a. den norske billedhugger Allan Christensen, der brænder sin skulptur Englens byrde af i Charlottenborgs gård den 4. maj. Fra Danmark deltager bl.a. gæsterne Nina Kleivan, Jan Sivertsen og Finn Naur Petersen. Udstillingen på Charlottenborg kan ses i perioden 29. april - 21.maj.

Foto-vindertræf på Værket
*Søndag den 7. maj kl. 17 er der mulighed for at møde to vindere på Værket i Randers. De to sejrrige herrer er pressefotograferne Joachim Ladefoged og Jan Grarup. De har vundet henholdsvis Åben Klasse og Årets Pressefoto i konkurrencen om Årets Pressefoto 2000. De to vinderbilleder og de resterende 116 nominerede billeder vises i Værkets foyer fra fredag den 5. maj frem til søndag den 21. maj, og det er i anledning af udstillingen, at de to prisvindere er inviteret til at fortælle om deres oplevelser som pressefotografer.

Peter Martensen udstiller i Paris
*Vore dages kultur er i ekstrem grad en billedkultur. Og hvad gør så kunstneren: Han maler billeder af billeder af billeder... Clone-Club Paintings lyder titlen på den danske kunstner Peter Martensens malerier. I perioden 5. maj - 24. juni vil de være at finde i La Galerie Danoise i Paris.

Oplæsning eller Lotto
*Arrangørerne af de månedlige poesiaftener på Vesterbrogade 107B præsenterer deres initiativ som et alternativ til at spille Lotto. Chancen for at få en god oplevelse ud af at høre en række forfattere læse op er simpelthen større end at vinde i Lotto, mener tidsskriftet Øverste Kirurgiske og forlaget Biblioteket Øverste Kirurgiske. De indbyder til poesiaften med gratis adgang den første torsdag i hver måned. Førstkommende gang bliver altså den 4. maj kl. 20.

Kunst til skrøbelige hoveder
*For at skabe opmærksomhed omkring Psykiatrifondens nye telefonrådgivning har kunstneren Peter Brandes malet en plakat uden beregning. Er humøret stadig trist efter et kig på plakaten, sidder hjælpen klar på tlf. 39-252525 man-fre kl. 11-23 samt lør-søn kl. 11-19.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her