Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. april 2000

Indblik i modstanden
*I forlængelse af udgivelsen af bogen Brev til mine efterkommere, drager forfatteren Niels Aage Skov i næste uge på foredragsturne. Niels Aage Skov var en af de første sabotører i Danmark under besættelsen. Han giver i sin bog et usentimentalt indblik i modstandsarbejdet og kan altså nu opleves 'live' i Lyngby Stadsbibliotek, Politikens hus og Frederiksberg Hovedbibliotek henholdsvis den 10., 11. og 13. april.

Lou Reed kommer til Roskilde
*Roskilde Festivallen har netop føjet navnet Lou Reed på listen over kändisser, der lægger vejen forbi dyrskuepladsen i år. Lou Reeds seneste cd Ecstasy - har fået roser fra nær og fjern, og jobbet i Roskilde er den eneste chance for at møde kunstneren i Skandinavien denne sommer. Roskilde Festival løber af stablen i perioden 29. juni-2. juli og kan i øvrigt besøges på adressen: www.roskilde-festival.dk

Filmfest på Bornholm
*Baltisk Film og TV Festival indtager på 11. år Gudhjem på Bornholm. Festivalen, der afholdes i juni, betragtes som en væsentlig brobygger mellem de baltiske landes filmproducenter og det øvrige Europa. EU's MEDIA Program har bevilget 75.000 kroner til formålet.

Kvindene tager til genmæle
*Efter en massiv pressekritik af bogen Nu er det nok - så er det sagt giver Kvindeligt Selskab svar på tiltale ved et debat-arrangement den 6. april. På mødet, der afholdes i Gokken og Kokken på Nørrebrogade 114 kl. 20, vil redaktørerne bag bogen bl.a. slå fast, hvorfor en fornyet kønsdebat er nødvendig. Herudover fortæller tre af bogens skribenter om feminisme og kønnets betydning i hverdagen.

På fransk visit
*Det franske Kulturinstitut i København inviterer på torsdag den 6. april til fransk viseaften med Jean-Claude Flamant akkompagneret af Kurt Larsen på Harmonika. Det sker kl. 19.

Beundret og berygtet
*Landets førstedame i årene 1850-63 - lensgrevinde Louise Danner - genindtager Jægers Pris Slot. På udstillingen 'Grevinde Danner - beundret og berygtet', der åbner den 15. april, vises malerier, fotos og genstande, der fortæller om et kvindeliv på godt og ondt på tværs af samfundets sociale skel.

Symposium 2000 i Malmø
*På Malmö Högskola er det i dag muligt at deltage i 'Symposium 2000 - Den berättende människan'. Kunstneren har altid haft sine egne måder, at fortælle en historie, men hvordan fortæller en shaman, og er europas historie kun for europærere? Efter foredragene, der starter kl. 13, er der urpremiere på teaterstykket Två tusen och en natt - att storma himlen. Se mere på www.kk.mah.se/2000ochennatt.

Forkromet lidenskab
*Ryd gaden og kridt skoene, hvis du er til lak og læder. Udstillingen 'UNIK KUBIK - Motorcykler i Øksnehallen' åbner på lørdag, og lægger ud med en karavane af blankpolerede, brølende statussymboler, der kører fra Langelinie til Halmtorvet.
Udstillingen varer til den 24. april, og der vil være 125 samlerobjekter og langt flere kubik til offentligt skue. mühl

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her