Læsetid: 1 min.

Boesak-dom sender vigtigt signal

13. maj 2000

*I går blev den 54-årige sydafrikanske præst og anti-apartheid-helt, Allan Boesak, idømt tre års ubetinget fængsel ved Sydafrikas Højesteret for at have misbrugt penge fra blandt andre Folkekirkens Nødhjælp. Dommen faldt trods stor støtte fra tidligere kampfæller i det regerende parti ANC. Formanden for Folkekirkens Nødhjælp, Stig Glent-Madsen, mener, at dommen sender et vigtigt signal om det sydafrikanske retsvæsens uafhængighed og siger, at med dommen har "retsvæsenet bestået sin manddomsprøve." hai

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu