Læsetid: 1 min.

Diplomat inde i varmen igen

1. maj 2000

*Tidligere departementschef i Statsministeriet, Ulrik Federspiel, der i 1997 i unåde blev sendt til Dublin som ambassadør, tiltræder i dag posten som ambassadør i Washington. Det var politisk uro efter, at regeringen i 1996 først af sikkerhedsgrunde aflyste og siden alligevel gennemførte et besøg af forfatteren Salman Rushdie, der sendte Federspiel ud i kulden. Sagen fremstod dengang som om, statsminister Poul Nyrup Rasmussen tørrede sit ansvar for sagen af på departementschefen. Bag sig har Federspiel en lang karriere i Udenrigsministeriet - som bl.a. direktør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her