Læsetid: 2 min.

K'NYT

31. maj 2000

Forlag snyder hobbyforfatterne
*Vi kender det alle: Man skriver en digtsamling, som man fuld af forfængelighed sender til Klareboderne. Efter en ulidelig ventetid kommer afslaget... Her har de mere end 60.000 tyske hobby-poeter det nemmere. De henvender sig til Fouqué-Verlag i Frankfurt og miraklet sker - digtene antages! Kriteriet for udgivelse er digterens vilje til at tage en del af den økonomiske risiko. I sidste ende betaler den forfængelige digter alle omkostninger og mere til, skriver ugeavisen Die Woche. Den tyske forfatterforening råder alle fra at publicere hos Fouqué. wpr

Omnimax om delfiner
*På Planetariet er der i morgen premiere på en ny omnimax-film, Delfiner. Den rummer bl.a. aktuelle videnskabelige oplysninger om delfinerne, og man ser dem på lokaliteter som Bahamas, Caribien og Argentina. Sting leverer musikken. Samtidig åbner en særudstilling, DYK med Delfiner, arrangeret i samarbejde med Danmarks Akvarium, Undervandsmagasiner DYK og Zoologisk Museum.

Pris til ballettalenter
*Balletdanserne Sascha Haugland og Nicolai Hansen, Den Kongelige Ballet, er blevet hædret med Bartholinfondens Legat. Med hæderen følger 10.000 kr. til hver. Nicolai Hansen, der er født 1980, og Sascha Haugland, der er født i 1978, hører til den nye generations mest talentfulde dansere. Bartholinfonden blev grundlagt af nu afdøde balletmester Birger Bartholin og hans bror Holger Bartholin, der testamenterede deres formue til en fond med det formål at støtte unge balletdansere. ritzau

Jens Arentzen i æresbolig
*Skuespilleren Jens Arentzen bliver den første, der får et ophold i en nyoprettet æresbolig på Den Europæiske Teaterhøjskole, Rødkilde. Det tildeles, fordi han - ud over sit skuespillerengagement - bl.a. har vist interesse og forståelse for unges vilkår.

Farvel til Beverly Hills
*USA har sagt farvel til serien, der i løbet af ti år er rullet over skærmen 300 gange. Det skete den 17 maj i et to timer langt finaleafsnit, der gav Fox Television sin bedste onsdag aften i fire år. Afsnittet slog blandt andet Hvem vil være millionær? i aldersgruppen 18-49 år, bød på et romantisk bryllup, en genforening og flere overraskelser. TV2 regner med at vise sidste afsnit i foråret 2001.

Erik Lagoni er død
*Den danske kunstmaler Erik Lagoni døde tirsdag efter længere tids sygdom i sit hjem på Frederiksberg. Erik Lagoni var netop fyldt 70 år den 16. maj. På trods af sin sygdom var Erik Lagoni meget aktiv indtil det sidste. To dage før sin død afsluttede Erik Lagoni en udstilling med sin surrealistiske billedkunst i Byggeriets Hus på Frederiksberg. Gennem hele sit liv har kunsten spillet en central rolle i Erik Lagonis liv. Først og fremmest var han kunstmaler, men i perioder har han også lavet skulpturer. Erik Lagoni var de sidste tre år medlem af kunstnersammenslutningen Corner. Tidligere var han medlem af Decembristerne. ritzau

Robinson over dammen
*Det landsdækkende amerikanske tv-netværk CBS kopierer denne sommer det europæiske tv-koncept, Robinson. Det kommer til at foregå på en malaysisk ø, hvor en gruppe skal dyste om, hvem der kan forblive længst.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu