Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. maj 2000

Statens Museum for Kunst på GO-CARD
*GO-CARD er kendt for sine gratis postkort på cafeer og i biografer. Nu har Statens Museum for Kunst indgået en aftale med firmaet, som sommeren over skal præsentere motiver fra museets samlinger i sine stativer. I juni måned udgives et billede af en af de syv dødssynder. Kortet giver adgang til en gratis omvisning den 7. juni kl. 16, 17 og 18. Tilmelding på 33 74 84 84. Det andet forestiller et Carl Bloch-billede og giver gratis adgang til museet den 15., 16., 20. og 22. juni fra 10-17.

Synoptik sponsorer nationalgalleriet
*Optikerkæden Synoptik bliver i sommer sponsor for omvisningerne i Statens Museum for Kunsts samlinger, og Synoptiks kunder får adgang til særlige omvisninger - hvor der sættes fokus på synsoplevelser.

På søndag er det mølledag
*Søndag den 3. juni åbner mere end 100 vind- og vandmøller portene for publikum. Der findes knap et halvt hundrede arbejdende vand- og vindmøller, som fremstiller mel og el. Og mange af de deltagende møller har desuden aktiviteter for børn og voksne med snobrødsbagning, folkedans, musik samt kulturhistoriske og arbejdende udstillinger.

Litteratur om København
*Over 20.000 henvisninger, opdelt efter bydele og med de seneste oplysninger om minimetro, gadetræer og bydelsforsøget. Det finder man på www.kkb.bib.dk/rhb - hvilket sidste er forkortning for Rådhusbiblioteket, der hidtil har udgivet en trykt udgave om hovedstaden: Københavns bibliografi. Denne går op til 1979, men nu kan man altså finde løbende
opdatering på Nettet.

Medalje til Rhodos
*Forlaget Rhodos modtog d. 25. maj F. Hendriksen Medaljen i Kunstindustrimuseets festsal. Medaljen er opkaldt efter forening for boghaandværks stifter Xylograf Frederik Hendriksen, og blev indstiftet på foreningens 75 års dag. (www.boghaandvaerk.
dk). Forlaget modtager medaljen for at have produceret en række fremragende bøger gennem en flere år.

Maleren og billedhuggeren Preben Hansen er død
*Maleren og billedhuggeren Preben Hansen, Hundested, er død efter længere tids sygdom. Han blev 75 år. Mens Preben Hansen herhjemme var en sjælden udstiller, blev hans værker i en årrække ofte vist og solgt i Frankrig.

Standart anmelder
*Så er litteraturmagasinet Standart på gaden med anmeldelser af det seneste halve års litteratur. Foruden anmeldelserne indeholder Standart en temasektion om de små forlags berettigelse og genvordigheder. Til orde kommer politisk revy, Roskilde Bogcafé/Batzers Forlag, Tiderne Skifter samt Lindhardt og Ringhof, hvis optræden i denne sammenhæng legitimeres af et nyt samarbejde med Arena om eksperimenterende litteratur. Og så er der debat om kritikken og kritik af Kritik 143.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her