Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. maj 2000

Kærlighedens kultur
*Den tyske filosof, psykolog og samfundsforsker, Erich Fromm, skrev i 1956 et essay om kærlighedens kultur. Kunsten at elske har vist sin levedygtighed og udsendes nu for tredje gang på dansk - let revideret - af Hans Reitzels Forlag (148 kr.) Tidligere udgaver kom i 1960 og 87. Forlaget understreger, at den - trods titlen - ikke er en indføring i elskovskunst. Fromm mener bl.a., at kærlighed ikke bare er en behagelig følelse, der kommer af sig selv, men at man aktivt må involvere hele sin personlighed.

Festival på festival
*I år byder Danmark på ikke mindre end 170 forskellige musikfestivaler landet over. Roskildefestivalen præsenterer store internationale navne som Lou Reed, Oasis, The Cure og Iron Maiden. Midtfynsfestivalen kan diske op med blandt andre
Eurythmics, sexsymbolet Tom Jones, den tyske gruppe Die Toten Hosen samt udødelige TV2 og det unge rockband, Kashmir. Langelandsfestivalen byder primært på festivalklassikere som D.A.D, Shu-bi-dua og Sweethearts, men afholder sig heller ikke fra at dyrke mainstreampoppen med grupper som Creamy og Zididada. ritzau

Gratis til fænomenologi
*Et internationalt seminar i anledning af 100 år med fænomenologien, bygget over Husserls Logische Untersuchungen, finder sted denne weekend på Københavns Universitet Amager. Det indledtes i aftes, men man kan være med i dag og i morgen kl. 9-18. Gratis adgang. D. Zahavi og Frederik Stjernfelt har arrangeret.

Græskarrene opløses
*Medlemmerne af den Chicago-baserede rockgruppe, Smashing Pumpkins, går hver til sit. Bandet, der indtog grungescenen i begyndelsen af 90'erne har haft stigende problemer med at enes i gruppen - samt med manageren. Desuden er salgstallene faldet.

Koen som kunst
*På Skive Kunstmuseum er netop åbnet en udstilling med billedkunst, hvor køer er motiv. Museet gør opmærksom på, at koen i kunsten i dag er blevet reduceret til overskårne køddele, udstillet i formaldehyd, men at man for blot få årtier siden tog dem mere alvorligt. Fritz Syberg, J. Th. Lundbye, Theodor Philipsen, men også Asger Jorn og Sven Dalsgaard er blandt dem, der har interesseret sig for vore hornede, firbenede venner. Udstillingen varer til 6. august.

Bedste bogdesign
*Blandt 620 indsendte titler fra 34 lande har den danske arkitekt, Jens Bertelsen, fået en international pris, nemlig bronzemedalje, i Leipzig i Tyskland. Bogen, han har designet, er Et hus er et ansigt af Louis Jense og Jens Lindhe.

Auktion på Base Camp
*Dansk design, møbler, smykker, sølv, kunst og kuriositeter sælges i dag ved en aktion fra kl. 14 på Base Camp Holmen. Forinden er der eftersyn fra kl. 11.

Pris til Bente Milton
*Filminstruktøren Bente Milton har fået Vanførefondens Opmuntringspris på 25.000 kr. for gennem sit arbejde at gøre opmærksom på handicappedes evner og ressourcer. Hun har bl.a. instrueret filmen, Gaias Børn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her