Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. maj 2000

Syriske flag gav grandprixkrise
*Med deres insisteren på af tage både israelske og syriske flag med på scenen ved weekendens melodi grandprix i Stockholm har de israelske deltagere fået mange øjenbryn til at løfte sig hjemme i Israel. Først i sidste øjeblik gav Israel Broadcasting Authorithy grønt lys for gruppen Ping Pongs (billedet) deltagelse. Gruppens sang Sameach (Glad) handler om kærlighed hen over den israelsk-syriske grænse, som fortsat er lukket på grund af en nedkølet fredsproces.faf

Sommerscene 2000 på vej
*Programmet for Københavns Internationale Teaters (KIT) Sommerscene 2000 1. juni til 31. august er klar. Det er KIT's 20. sæson, og jubilæet markeres med fokus på nogle af de mest markante områder af teatrets hidtidige arbejde herunder Ny Cirkus, Shakespeare på Kronborg samt verdensdans. Det franske Les Arts Sauts lægger den 1. juni ud med totalteater i en kuppel på størrelse med Østre Gasværk - samme sted - og Chaplins datter, Victoria og hendes mand vender tilbage til København med deres magiske Le Cirque Invisible.

Nordisk perletræf i Vordingborg
*Der bliver tæt program og glade gensyn med en række af nordens mest folkekære kunstnere, når Nordisk Vise & Folk Festival slår portene op i Vordingborg fra den 27.-30. juli. Udover Sven-Bertil Taube, Bjørn Eidsvåg og danske Erik Grip, deltager bl.a. Mikael Wiehe. Flere oplysninger på www.videnscentret.dk/festival.htm

Filosofisk debat med Aage Rais
*Kulturselskabet Swung inviterer på tirsdag den 16. maj kl. 20 til Filosofisk café med den århusianske filminstruktør Aage Rais i Café Englen, Studsgade 3 i Århus. Umiddelbart inden café-debatten vises Aage Rais film, På fremmed mark i biografen Øst for Paradis. Filmen, der handler om krigen i Bosnien, begynder kl. 17.

Debat om samtidkunsten
*Hvem definerer, hvad der skal på museerne, og hvilke kriterier vælges der udfra? Det er et par af de spørgsmål der vil blive rejst, når blandt andet Arkens direktør, Christian Gether, professor fra Kunstakademiet, Ursula Reuter Christiansen, og Informations kunstkritiker, Lisbeth Bonde, mødes tirsdag den 16. maj kl. 16 i Galleri Over Gaden på Christianshavn under overskriften, Indenfor - udenfor, en debat om svingdørseffekten i samtidskunsten.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu