Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. maj 2000

Fotografer omdefinerer verden
*Resultatet af en digital fotokonkurrence åbner i morgen i Danmarks Fotomuseum i Herning. Vinderen blev Lars Bahl, hvis foto Ud på vejen fik følgende karakteristik af dommerkomitéen: "16 cylindret splatterkunst med overliggende knastaksel og hjernemasse..." Alt kan tilsyneladende lade sig gøre med den digitale fototeknik. Men spørgsmålet er, om det er interessant som andet og mere end teknisk bedrift eller vittighed? På fotoet her ses Jesper Blæsilds Frederiksens søndagstur, hvor hubertusrytteren afhænder sin hest til skrothandleren.lb

Børnevenlig minister hædres
*Dansk Forfatterforenings Børne- og ungdomsgruppe er så godt tilfredse med landets kulturminister, at de har besluttet, at tildele hende årets børnekulturpris. "Som den første kulturminister har Elsebeth Gerner
Nielsen sat fokus på børnekulturen som helhed," lyder begrundelsen, når prisen uddeles i eftermiddag.

Spirituelt besøg fra Tibet
*Ikke nok med at Dalai Lama kommer til Danmark. I de kommende uger gæster også den tibetanske klosterleder Pema Kalzang Rinpoche landet. Den buddistiske munk, der gennem 17 år har stået i spidsen for rekonstruktionen af Dzogchen-klostret i Øst-Tibet taler i aften kl. 19 på Nationalmuseet i København om klostrets historie og fremtidsudsigter. Flere oplysninger om besøget kan findes på www.tibet.dk/urgyenling

Ung billedhugger modtager legat
*Billedhuggeren Eli Benveniste modtager i morgen Astrid Noacks Billedhuggerlegat for sine skulpturer i ler og andre materialer. I anledning af legatoverrækkelsen, der foregår på Holstebro Museum, åbner museet en udstilling af Benvenistes skulpturer. Da Holstebro Museum i øvrigt fokuserer meget på skulpturen som kunstart, er der mulighed for at se værker af en række andre billedhuggere, deriblandt Erik Thommesen, Ejler Bille, Sonja Ferlov og legatets navngiver Astrid Noack. Udstillingen vises frem til 12. juni.

Skovens Dag
*Det er forår og de bedste betingelser for en tur i skoven. På søndag inviterer Skov- og Naturstyrelsen og Dansk Skovforening på skovtur og aktivititeter i den nyudsprugne skov. 65 forskellige steder i Danmark bliver der mulighed for at se, hvad der foregår bag skovens grønne kulisse. Skovens folk fortæller om pleje af skoven og skovens dyr og planter. På dagen uddeles en ny børnebog om skoven. Information om de enkelte arrangementer kan hentes på www.skovensdag.dk

Design er en trosretning
*Det påstår i hvert fald Stephen Bayley, en af verdens førende kommentatorer inden for design, stil og populærkultur. Påstanden om, at design er en uvidenskabelig trosretning, og at designbeslutninger grundlæggende drejer sig om smag, er baggrunden for den udstilling, han har lavet under overskriften Smag - en upraktisk vejledning. Den vises på Dansk Design Center fra den 6. maj til den 4. juni. Yderligere oplysninger findes på hjemmesiden www.ddc.dk

Indblik i arkitektens verden
*Kunstakademiets Arkitektskole åbner i dag kl. 15 i Meldahls Smedie på Holmen i København en udstilling med tegninger, foto og modeller. Udstillingen viser bl.a. eksempler på, hvordan bestemte stiltræk i arkitekturen går igen, og det er herudover muligt at få et indblik i arkitektskolens elevers arbejder gennem de seneste fem år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her