Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. maj 2000

Skyldnere kan igen låne bøger på biblioteket
*10.000 københavnere, der på grund af ubetalte rykkere og gebyrer har været udelukket fra af låne bøger på bibliotekerne, kan nu finde lånerkortet frem igen. I et svar på en henvendelse fra en blacklistet skyldner udtaler Indenrigsministeriet, at den nuværende bibliotekslov ikke giver mulighed for at blokere for udlån. Bibliotekschef i København, Jan Østergaard Bertelsen, har derfor med øjeblikkelig virkning ophævet blokeringen og bedt samtlige 20 biblioteker om at rette sig efter den.

En hilsen til frihedskampens veteraner
*I anledning af, at det er 50 år siden Mindelunden i Ryvangen i København blev indviet, afholder medlemmer af Frihedskampens Veteraners Unges Fond en lille mindehøjtidelighed på stedet i dag kl. 17. Udover at nedlægge kranse og blomster på frihedskampens mærkedage arbejder Frihedskampens Veteraners Unges Fond bl.a. for at værne om frihedskampens bedste traditioner, ligesom den støtter forskningsarbejde om frihedskampen.

Graffiti hærger Købehavn
*Tags hedder de ofte ulæselige graffiti-kruseduller, der præger mange husfacader i storbyerne. Pr. kilometer kan der tælles op til 3.500 af slagsen på facaderne på de ellers så smukke gamle huse på Christianshavn, der er den hårdest ramte bydel i København. Københavns Stop Graffiti Sekretariat betegner tags'ene som et alvorligt samfundsproblem, og Københavns Kommune sætter derfor onsdag gang i årets Stop graffiti-kampagne. Kommunen bruger hvert år cirka fem millioner på at fjerne graffiti, og på landsplan bruges der én milliard kroner.

P.S. Krøyer på Internettet
*Det er snart blevet en dille at lægge kunst og litteratur på nettet, og nu følger Den Hirschsprungske Samling trop med ti værker af P.S. Krøyer. På www.hirschprung.dk er det således muligt at få et indblik museets ti hovedværker af kunstneren. Billederne belyses gennem tekster, brevcitater, tegninger, skitser og fotografier, og en stor del af det materiale, der er lagt på nettet, har ikke tidligere været publiceret eller vist for offentligheden.

Ray Charles gæster Silkeborg
*Fire års arbejde på at få den 69-årige amerikanske soulsanger Ray Charles til Danmark har givet gevinst. Som det eneste sted i Danmark giver den levende legende koncert i Indelukket i Silkeborg den 28. juli. Koncerten finder sted dagen efter, at Ray Charles med sit 20 personer store hold på scenen har givet koncert i Spanien. Inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu