Læsetid: 1 min.

K'NYT

2. maj 2000

Ny festugechef
*Det er nu officielt bekræftet, at det bliver den erfarne tyske kunstkøbmand, Dieter Jaenicke, der bliver ny chef for Århus
Festuge. Han har netop underskrevet en fire-årig kontrakt med bestyrelsen for det århusianske kulturflagskib. Dieter
Jaenicke er 50 år gammel og har siden 1986 været direktør for teater- og dansefestivalen Internationales Sommertheater Festival Hamburg og er kendt for at have blik for internationale navne.

Videokunstner på visit
*Den amerikanske video- og multimediekunstner Douglas Davis er for første gang på besøg i Danmark. Det primære formål med hans besøg er at finde samarbejdspartnere til et nyt projekt. Men han benytter besøget til at tage på en lille turné med et foredrag om sin kunst og kan i dag opleves på Århus Universitet, i morgen på IT-højskolen i København, torsdag på Københavns Universitet og fredag på Kunstakademiet. Nærmere oplysning på tlf. 77309333 og www.this.is/douglasdavis.

Frost fra Norge
*I biografen Øst for Paradis i Århus vises i morgen og torsdag den norske film Brændt af frosten, der udspiller sig i det arktiske Rusland. Filmen er en del af Norsk Filmfestival, der slutter i weekenden.

Efter Skriget
*I efteråret 2001 åbner udstillingen Skrigets Ekko i Arken som opfølgning på museets igangværende udstilling Edvard Munch: det nære liv, der lukker den 21. maj. Det er lykkedes museet at låne Edvard Munchs berømteste maleri, Skriget, fra 1893, der er en vigtig brik i museets bestræbelse på at påvise Edvard Munchs indflydelse på kunsten i det 20. århundrede, specielt kunsten efter Anden Verdenskrig. Det vil blive vist sammen med værker af åndsbeslægtede kunstnere som Francis Bacon, Georg Baselitz, Jasper Johns, Andy Warhol og Asger Jorn.lb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her