Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. maj 2000

Hvidovre vil hylde Trier
*Britta Christensen, Hvidovres borgmester, vil arrangere en utraditionel hyldest for Cannesprisvinderen, Lars von Trier, idet selskabet Zentropa er hjemmehørende i kommunen. Hun går og tænker.

Landskamp i poesi
*Et dansk og et svensk hold af poeter skal konkurrere på digtoplæsning under poesidagene i Malmø. Poetry slam benævens disciplinen. Det sker 25. maj fra kl. 20 på Kajplads 305. Sara Gustafsson, Lena Måndotter, Bob Hansson og Magnus Skånberg stiller op for Sverige. H. T. Ohlsen, Nana Toft, Adam Drewes og Michael Lee Burgess repræsenterer Danmark. Lisa Thelin og Janus Kodal er hhv. DJ og MC.

Kulturfabrik på en ny måde
*Kulturfabrikken på Amager, hvor kunstnere kan leje værksted og atelier, genåbner med en ny struktur, idet den fremover vil være selvfinansierende. Fabrikken ombygges for 1,7 mio. kr. fra egenkapitalen og Københavns Kommune, og bl.a. fordobles antallet af atelierer til 44. Der annonceres p.t. efter nye brugere.

Nye nøk fra ØK
*Tidsskriftet Øverste Kirurgiskes forlag udgiver 16. juni nye bøger af Thomas Krigsbøl, Vibeke Henningsen, Martin Budtz, Jonas Bruun og Thomas Ahrensbøll Hansen. Desuden inviteres til oplæsning (med bl.a. Pia Juul, Jens Blendstrup og Peter Adolphsen) Kristi Himmelfartsdag om aftenen kl. 20 på The Lab, Vesterbrogade 107B, i København. Fri entré.

Levende musik på café
*Café Bartof på Nordre Fasanvej 46 får på fredag aften fra kl. 21 besøg af levende musik, nemlig Nussbaum, Ougaard og Smidl, der spiller og synger jødisk/sigøjnermusik, tilsat lidt dansk. 35 kr. er prisen.

Gøg og Gokke taler tysk
*Fra en privat kilde modtog det danske filmmuseum og cinematek sidste sommer nogle
uidentificerede spoler film, der vist sig at rumme optagelser med Gøg & Gokke, der taler tysk! De udgør forfilmen til en film fra 1931, Pardon Us, og begge film har været regnet for forsvundet. Forfilmen vises sammen med andre film ved Gøg & Gokke-galla i Filmhuset i dag kl. 16.45

Billedbog med billeder
*Eventyrene "Stoppenålen" og "Snedronningen" samt nogle rejsenotater er bl.a. med i en meget personlig bog, som David Pax Adams og Aage O. Svendsen har samlet, skrevet og redigeret for forlaget becktegn (147 kr.). Historien om H.C.Andersens æventyrlige liv eller Billedbog med Billeder står der på omslaget. Den rummer papirklip, fotos og tegninger, som HCA strøede fra sig med rund hånd. Bogen antyder et vist slægtskab mellem eventyrdigteren og maleren Chagall.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her