Læsetid: 1 min.

K'NYT

18. maj 2000

Japansk ro i en travl tid
*At have tid til ro er en luksus i dagens teknologiske fremtidsverden. Men ro er, hvad instruktør, forfatter og fotograf Palle Kjærulff-Schmidt skildrer i en serie billeder fra Japan, der fra i morgen udstilles i Kunstindustrimuseets Stensal i København. Japans Ro viser, at gennem et af verdens mest teknologisk avancerede lande flyder en indre harmoni af enkle former, skønhed og befriende ro. Udstillingen kan ses til den 25. juni.

Sangfortællinger for et offentligt rum
*Fra mandag den 22. maj og fjorten dage frem uropføres Jakob Draminsky Højmarks lydinstallation aN eMPTY sPACE? i Nikolaj Udstillingsbygning i København. Lydinstallation, der er en tredelt opera fordelt på fire cd'er med tekster hentet fra bl.a. Shakespeare, Tjekhov og
Brechts verdener, er indstillet til at afspille tilfældigt, så den får sit helt eget liv. Sideløbende med udstillingen i Nikolajs tårn vil aN eMPTY sPACE? blive opstillet i en række offentlige rum uden for København, og udstillingen kan dagligt følges på www.multisounds.dk

Levrings dogmer
*Det er ikke alle, der er lige begejstrede for Kristian Levrings dogmefilm The King Is Alive, der forleden blev vist i Cannes i sideserien Un Certain Regard. Allan Hunter fra Screen International mener, at dogmereglerne ikke - lige med undtagelse af filmens sidste 20 minutter - medvirker til at gøre manuskriptet bedre og derfor er lidt overflødige. Lisa Neelsson fra Variety anerkender filmens flotte billeder og Levrings evne til at skabe en intens stemning, men finder, at filmen midtvejs taber pusten og først mod slutningen samler sig selv op igen. CMC

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu