Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

29. maj 2000

Vi 'bankede' heller ikke Holland
22. MAJ - Blot en korrektion til Thomas Luggin, der for lederskribenten bjm påpegede (Information den 18. maj) at vi ikke vandt over England ved EM i fodbold 1992, men "kun" besejrede Frankrig, Holland og Tyskland. Det er desværre heller ikke helt rigtigt: Ganske vist slog vi Holland i straffesparkskon-kurrencen, men i landskampstatistikkerne - og derfor (?) også moralsk tæller kampen som uafgjort.

Peter Adolphsen
Holger Danskes Vej 31, l. tv.
2000 Frederiksberg

Egoistiske modstandere
24. MAJ - Hele debatten omkring Danmarks deltagelse i Det europæiske fællesskab, og ØMU-samarbejdet er til tider afsporet. Den nuværende debat handler om, hvad Danmark kan få ud af at deltage, og hvor lidt vi taber på ikke at være med.
Det er ikke det, det handler om. Danmark har en forpligtelse og et ansvar overfor resten af Europa til at deltage fuldt og helt i det europæiske samarbejde. Danmark skal være med til at løfte den byrde, det er, at skabe rum for de central og Østeuropæiske lande kan skabe nogle samfund, der er ligeså rige og lykkelige som det danske. Der er ingen alternativer til EU, og de fleste af EU-modstandernes argumenter er egoistiske og ansvarsløse.

Lars Schrøder
Jægersborggade 25 3 th
2200 København N

Nekrologer 1
24. MAJ - Information omtaler den 23. maj to ældgamle englænderes død.
John Gielgud (96) får en venstrehåndsbehandlig i det nederste hjørne på siden med biograflisten. Nu kender jeg ham også kun fra film, så det er vel på sin plads.
Barbara Cartland (98), der angiveligt har skrevet 723 kærlighedsromaner, af hvilke jeg ikke har læst en eneste linie, tildeles fire spalter på bagsiden (plus
foto). Så er spørgsmålet, om jeg skal glæde mig over, at Information informerer. Eller frygte, at dagbladet søger en ny læserskare. Skare?

John Clausen
Tved Bygade 11,
8420 Knebel

Nekrologer 2
24. MAJ - John Gielgud dør og bliver henvist til et sted mellem annoncer og offentlige meddelelser. Barbara Cartland dør og får en hel bagside med billede og hele svineriet. Hvad er tanken bag denne redaktionelle disposition? Hvorfor slog I i det mindste ikke dødeteksterne sammen og satte lys på melankolien?

Henrik Ljungberg
Birkhøjterr. 432D
3520 Farum

Svar: Der var desværre ikke tilstrækkelig tid til at give John Gielguds død den berettigede plads. Vi håber ved lejlighed at kunne bringe en fyldestgørende artikel om den store skuespiller.
Christian Lund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her