Læsetid: 1 min.

For-nyerne fik en opsang

20. maj 2000

Den tidligere rorgænger Gert Petersen fik SF's landsmødesal til at koge af klapsalver, da han skældte ud på partiets fornyere

SF's tidligere formand Gert-Petersen var vred på første-dagen af SF's landsmøde. Vreden var afstedkommet af den bekymring, som hovedbestyrelsesmedlem Villy Dyhr luftede i torsdagens Information over, at et stigende antal medlemmer af SF er LO' ere, mens færre er akademikere. Villy Dyhr frygter, at partiet bliver låst fast i gamle dogmer, hvis partiet hovedsageligt appelerer til utilfredse socialdemokrater, der vender sig til SF for at finde de holdninger og løsninger, som Socialdemokratiet stod for for tyve år siden.
"Nu får jeg at vide, at jeg skal være betænkelig ved, at der er så mange nye LO-arbejdere i partiet. Jeg er rystet," sagde Gert Petersen.
"Hvem er det, der har bragt velfærden til verden? Det er hverken Hartlings Venstre eller den konservative Schlüter. Men er den da faldet ned fra himlen? Nej det er den ikke. Det er arbejderklassen, der historisk har bragt solidariten ind i vores politik og i vores hverdag," dundrede en ophidset Gert Petersen til det store flertals højlydte begejstring.
Landsmødesalen kogte nærmest over af begejstring. Også et tidligere medlem af Socialdemokratiet, men nu SF'er og SID'er var på talerstolen for at skælde ud.
"Jeg er ikke imod at være nytænkende, men hvis det går ud på nedskæringer og liberaliseringer, er jeg ikke særlig nytænkende. Men jeg har en naiv tro på, at eftersom Socialdemokratiet er rykket mod højre og ikke længere er et arbejderparti, så kan SF blive det," sagde han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her