Læsetid: 1 min.

Piskefløde

16. maj 2000

Valle og klumper i Helsingør

Teater
Sidste år var dyrskuet på Helsingør Sommerteater en bagudrettet affære uden meget håb for fremtiden; men ledelsen har forstået flere vink med vognstænger, så i år er der kommet nye kommerjunkere på koldskålen. I form af de energiske, unge mejerister Gordon Kennedy, Anne-Grethe Bjarup Riis og Peder Dahlgaard, anført af Thomas Mørk, der er gammel i gårde og gal som en ulv ved fuldmåne.
De unge mennesker ser meget fjernsyn det ved man jo, der sker jo ikke så meget andet på landet - så rigtig meget af deres show, faktisk det bedste, sætter malkemaskinen til dødsyge gamle kreaturer som Hammerslag og
skruer op på turbo, mens den dejlige Karoline pige Anne Grethe Bjarup Riis lægger krop til. Eller tidens selvophøjede gastroalliance af skaldede kokke, fusions-flippere, øko-bekendere og havtangsprædikanter, mest biskoppeligt og ordrigt repræsenteret af en vis Claus Meyer, der får en ordentlig én på hatten af mnemo- og talekunstneren Dahlgaard - disse to smørklumper er lige til at sende Yvernes Yver sidst på sommeren. Sammen med Mørks bindegale sportsreportager.
Mere stilfærdigt, men spidst går Kennedy til en kosovo-albaners ak-så-misopfattede kærlighedserklæring til danskerne; i det hele taget er de unge menneskers kærlighed til deres kompatrioter præget af permanent spankinglyst - de mener, vi fortjener det.
Multimedisk
Det er musikalsk, minimalistisk, multimedisk og med en gæstemalker hver dag - i torsdags Tom McEwan, som mærkværdigvis ikke drak mælk. Men det har de nok fået snakket godt igennem bagefter.
Der kommer en del valle før fløden, husbond Mørk har ikke været streng nok, men det bliver fedt, federe og rigtigt fedt, før de skal hjem til aftenmalkningen.

*Yver af og med de medvirkende. Mus.: T.S. Høeg. DJ: Franz Spaceman Snarf. Helsingør Sommerteater (to.-sø.) Til 1. jul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her