Læsetid: 2 min.

PRESSEKORT

6. maj 2000

'Så du det ikke på tv i aftes?'
*I gamle dage kunne man komme på arbejde eller i skole og være sikker på, at et absolut flertal af kollegerne eller kammeraterne har set 'det' i tv aftenen før. Sådan er det ikke længere. 1999 blev året, hvor ingen tv-udsendelse samlede over 2 mio. danskere foran skærmen. Det konstaterer Carat Danmarks direktør, Henrik Jensen i Børsen, og giver det ellers rasende populære Melodi Grand Prix på DR som eksempel: I 1992 så 2,5 mio. danskere popdysten, mens 'kun' 1,4 mio. så på i år, da Bdr. Olsen blev genoplivet. Inf.

Aktuelt er hårdt presset
*Det var skæbnens ironi, at man dagen efter 1. maj-kampdagen ikke kunne læse om arbejdernes festdag i dagbladet Aktuelt. Men en strejke på trykkeriet i Glostrup stoppede udgivelsen, og i det hele taget er Aktuelt og moderselskabet A-Pressen presset.
Ifølge Dagbladet Børsen er A-Pressen ganske kommet ud af 1999 med en forbedret økonomi, men de 2,4 mio. kr. i overskud dækker over faldende indtægter, faldende bladsalg og et dyk i annoncesalget på hele 25 procent. Plusset kommer derfor kun efter besparelser og efter det klækkelige tilskud fra fagbevægelsen på 85 mio. kr.
LO ejer 77 procent af hele selskabets kapital. Inf.

Oplag og nedture i dagspressen
*BT har stoppet nedturen. Ekstra Bladet er fortsat på nedtur. Politiken har mistet 5 procent, mens Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Børsen stiger i oplag.
Så broget tegner billedet sig i dansk dagspresse, hvor Ekstra Bladet altså synes at være den store oplags-taber.
Bladet er faldet fra et oplag på 148.000 i første halvår af 1999 til 130.800 i marts i år.
Samtidig har BT stabiliseret sig på det noget lavere 120.000, mens Berlingske og Jyllands-Posten også kun oplever små stigninger. De ligger nu henholdsvis på 159.000 og 180.000 solgte eksemplarer.

Bøde for at nævne Milosevics søn
*Den Beograd-baserede oppositions-tv-station Studio B fik onsdag en bøde for at have omtalt en episode i det østlige Serbien, hvor personer tæt på præsident Slobodan Milosevics søn, Marko, skulle have være involveret.
"Studio B hævdede i de sene nyheder tirsdag med urette, at 'tre personer blev såret, da fire livvagter for Marko Milosevic gik til angreb på aktivister fra studenterprotestbevægelsen Otpor," hed det i en meddelelse fra den lokale partiafdeling.
"Sandheden er, at ballademagere overfaldt de lokale partimedlemmer fra Pozarevac," hedder det videre.
Bøden på 10.000 dollars er det seneste i en række anslag mod oppositionspressen i eks-Jugoslavien.

Nettet er vigtigste link til pressen
*Internettet er virksomhedernes vigtigste forbindelse til pressen og dermed kilde nummer et for erhvervsjournalister. Og Internettet er gået fra en femteplads til førstepladsen på bare et år.
Det viser en ny undersøgelse fra meningsmålingsinstituttet ACNielsen AIM, som derefter på andenpladsen over kilder placerer tip og underhåndsoplysninger.
Instituttet har spurgt 100 fremtrædende erhvervsjournalister (er der så mange? red.), og deres svar får AIM's direktør, Jens Wittrup Willumsen til at konkludere, at både offentlige og private virksomheder nok må til at genoverveje deres prioritering af nettet.
For fem år siden brugte kun 12 procent af journalisterne Internettet - sidste år var tallet 75 procent.Inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu