Læsetid: 2 min.

'Totalt til grin' - Hvilket grin?

27. maj 2000

Horribel tekstmangel i teltet

Revy
Det bedste nummer er et Nørrebro-slagsmål med politiet, sat op som en grå-sort, rytmisk velfungerende og drilsk Stomp-pastiche. Det nummer har alt det, som halvfems procent af revyen mangler: pointe og skæv synsvinkel. At en hyldest til Pilgaards jubilæum & fødselsdag indkasserer den største begejstring er et andet symptom - selvsving fremfor tekst - men niveauet er selvironisk, så det går hjem.
Så meget sagt om manglen på gode tekster. 2000-årgangen er kogt på stof, fundet i papirkurven med de tekster, som alle andre revyledelser har kasseret (håber man, her ved sæsonstart). Ellers er der dømt blød landing, ingen overraskelser og meget lidt der kradser.
Til det sidste hører en Carl Erik Sørensen-tekst om patientsortering - ryg, drik og spis stegt flæsk og du kommer bagerst i køen - fremført i kendt og effektiv pilgaardsk politikerstil, og samme forfatters anonyme danskerpar (Pernille Schrøder og Henrik Lykkegaard), der i Robinson-feber vil gøre alt for ti minutters tv-eksponering. Niels Olsens plejehjemssketch har moralske ambitioner, men ender i kaos og så er resten desværre ikke tavshed, men middelmådigt. Eller værre.

Det går over
Et stort anlagt Ritt Bjerregaard-show (vellystigt anført af Ditte Gråbøl) løfter sig ikke et sekund, fordi dets pointe - at hun skulle være mandfolket i regeringen - så vi til bevidstløshed i firserne. Carl-Erik Sørensen og Henrik Lykkegaards slatne mand på mandekursus sås også i det forrige århundrede, men Lykkegaards stamina på scenen må beundres.
Til Pernille Schrøder blev der kun en blues uden pointe; stemmen har stadig et formidabelt sort growl, men skulle den ikke også have noget at synge om?
Åbningsnummerets kostumer har et lovende glimt af Vivienne Westwood, men det går over. Et ellers hot dansenummer går pludseligt over i cancan (der manglede kun Elga-Olga), og pludselig er også Totalt til grin gået over.
Næste år kommer der ny chef.

*Cirkusrevyen - Totalt til grin. Forf.: hovedsageligt Niels Olsen & Carl-Erik Sørensen. Instr.: Niels Olsen. Kapelm.: Fini Høstrup. Scen.: Åsa Lieberath Mørk. Kor.: Hanne Jacobsen. Teltet på Bakken. Til 28. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her