Læsetid: 1 min.

Biblioteket

23. juni 2000

Feriedage 7

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Når jeg var på ferie hos min morfar og mormor, gik vi tit på biblioteket inde i Silkeborg. Engang imellem kom bogbussen til Resenbro, hvor de boede. En bogbus kører rundt til alle de små byer, som ikke selv har et bibliotek, men den har ikke altid så mange spændende bøger med sig.
Jeg var ret vild med at læse detektivbøger. Jeg læste De 3 detektiver, der handler om de tre drenge Jupiter, Pete og Bob, der bor i USA og bruger deres fritid på at opklare mysterier.
Jeg læste også en masse bøger af en forfatter, der hedder Enid Blyton. Hun har skrevet flere serier om børn, der ligesom de tre detektiver oplever en masse fantstiske og spændende ting. Mine favoritbøger var dem om De 5, der handler om de tre søskende Anne, Dick og Julian og deres kusine Georgina - som helst vil kaldes George - og hendes dygtige hund Tim.
George er lidt af en ballademager, og fordi hun er så nysgerrig, får hun hele tiden rodet sig selv og de andre ud i en masse sjove og lidt farlige eventyr.
Alle bøgerne kan du sikkert låne på biblioteket dér, hvor du holder ferie - eller også kan du låne dem, inden du tager afsted. Og hvis du hellere vil læse om heste, pigedetektiver eller noget helt andet, så skal du bare spørge bibliotekarerne. De kan hjælpe dig med at finde lige præcis dét, du har lyst til at læse om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her