Læsetid: 2 min.

Cityslang

22. juni 2000

Ung, spændstig, skæv og sofistikeret den tiltrængte revyfornyelse gærer i Nykøbing S.

Revy
At den ´gamle´ revy har kredsløbsbesvær, har været et faktum i flere år og senest demonstreret af Cirkusrevyen, hvis formtradition på mange måder spærrer for det livreddende spring ud i en ny revy. Men bedst som pessimister - og det blev enhver anmelder uvilkårligt i løbet af en hel sæson - spåede, at genren var moden til syltning på Morskabsmuseet, ser den ud til at være levedygtig i andre vækstlag.
Et eksempel kan ses i Helsingør, et andet i Odsherred, hvor tre mænd (plus en i kulissen) og to kvinder svinger sig i de nordsjællandske lianer med høje hyl, galskab og det ene skarpe sociologiske skallesmæk efter den anden.
Sekskløveret i Nykøbing S. har udvist velsignet åndsnærværelse og allieret sig med tekstleverandører fra egen generation, segment, avishold og humor. Claus Flygare har været holdkaptajn, så har man et fingerpeg om, hvor det går henad.

Skarpe indkredsninger
Numre i form af en oplægning fulgt af en sang eller pointe, ses sjældent; revyen bruger tiden på beskrivelser og skarpt sete indkredsninger og det er her, den egentlige fornyelse finder sted. Indkredsninger af miljøer, typer eller tidsånd. En slags rundtur i dagens Danmark, men lokalkærligt centreret om to omkringboende mennesketyper: Landliggerne og de indfødte. Begge selvfølgeligt satirisk optrukne, men de tilrejsende fra city får de hårdeste smæk.
I dekorationens tre nabosommerhuse lurer parkriser, terapitilfælde og grundangst. Intellektuel naturbegejstring - sortklædt og meget tilbagelænet - nedbrydende besøg af en sæddonor, ØMU-udlægninger og mænd, der med Bernstein & Henrik Prip gribende bekender sig til fodbold (!). På stranden huserer en tanklignende, terrængående barnevogn, dømmesyge finker fra cafélivet og en vild kvintet af brandmænd... med dobbelt pointe.
De lokale færdes i yderkanten med eget liv, egen femme fatale og egen underholdning: De excentriske sommerhusejere og lejere.

Pumpet røv
Der er meget at være glad for i det fine lille serveringsteater, hvor man pt. blir lige så våd som vild i varmen.
Både det utraditionelle forfatterhold (domineret af Flygare selv, Bo hr. Hansen og holdet), der har masser af meninger, og de fem altmuligtmænd og -kvinder, der turboindgår i de vildskydende og rammende symbioser med pumpet røv og håret tilbage.
Holdet er både et ensemble og fire solister med hver deres profil plus en tuned supporter. Andrea Vagn Jensens comedienne-talent gør sig ekstra (!) godt i løssluppent sommerudtræk, og hun deler crazyness med Søren Malling, en amokgående eenmandsblender af galsskab, tilløb til sin helt egen modern dance-stil, underspillet provinsialitet eller storbycoolness.
Mei Oulund har skælmsk sommervarme under skørtet og kært fingerarbejde i et poetisk øjeblik. Henrik Ipsens galskab er af den stille, lurende slags og fås på yderst forskellige dialekter, - når det overhovedet er sprog mens revydirektør Simon Vagn Jensen beskedent har underfordelt sig selv. Holdets dedikation til stedet er en charme mere. Så ungt, så anderledes, så godt.

*Vild i varmen - Odsherreds Teaters sommerrevy 2000. Forf.: Claus Flygare, Bo hr. Hansen, Henrik Prip, holdet o.e.a. Instr.: Claus Flygare. Elegant scen.: Finn Erik Bendixen. Kost.: Tora Winther Komp.: Jan Overgaard. Til 22.juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her