Læsetid: 2 min.

Fortælle-stemme

17. juni 2000

Alle kan høre med, når Thomas Winding lader Pippi, Emil og Peter Plys løbe hen over stemmen

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Ny cd
Selvfølgelig er der intet, der slår en godnathistorie læst op af far eller mor. Og dog. For når Thomas Winding, Danmarks gudsbenådede fortæller nummer 1, lægger stemmen i morfar-hygge-hule-lejet og lader Emil, Pippi og Peter Plys løbe hen over stemmebåndet, så må selv de mest velmenende forældre se sig overgået.
Winding fortæller på to nye cd'er historierne om Astrid Lindgrens herligt utilpassede heltebørn, Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe, der lever livet sammen med aben Hr. Nilsson, sin hest og en hel kuffert med guldpenge i Villa Villekulla.
På den tredje cd i serien er det den honningelskende, optimistiske og lidt naive teddybjørn Peter Plys, der får fortalt sin historie om livet i Hundredmeterskoven sammen med Ninka Ninus, Grislingen, Kængu, Kængubarnet, Uglen og Æselet. Cd'erne er både for børn og barnlige sjæle, og det er jo klassisk, at forældre, når de giver gaver til deres børn, gerne vælger noget, de selv på en eller anden måde kan få glæde af. Karikaturen af far, der køber en racerbane til sønnike er blot et eksempel. I dag køber man måske snarere et computerspil eller et spil til spillestationen, som man selv kan overtage, når poderne er lagt i seng.
De tre cd'er med historier er et absolut værdigt bud på en sådan gave, der vil gøre alle glade. Ikke mindst på en regnvejrsdag, hvor store som små kan krybe i skjul i hulen med saftevand og boller, og nyde at få en god historie godt fortalt.
Thomas Winding har tidligere udsendt sine egne historier på cd'en Når jeg ikke ved, hvad jeg skal lave på pladeselskabet Manrec. Og desuden kasettebåndene Min lille hund Mester og Mester min lille hund i natten udgivet af Danmarks Radio.

*Thomas Winding læser Peter Plys. Dobbelt-cd. 138 kr. Gyldendal
*Thomas Winding læser Pippi Langstrømpe. Cd. 118 kr. Gyldendal
*Thomas Winding læser Emil Fra Lønneberg. Cd. 118 kr. Gyldendal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her