Læsetid: 1 min.

Kjempeflott festguide

28. juni 2000

www.fib.no - Bergen Festspillene - en site med respekt for brugeren

FORMAT - SOMMERTILLÆG

web.hvad.hvor
Når man skal ud i verden orienterer man sig bedst på nettet. Her finder man hurtigt oplysninger om flybilletter, hoteller, og hvad der sker der i den by, man påtænker at gæste. Bergen deler i år kulturby-æren sammen med Reykjavík og Helsinki.
Kulturby Bergen har en oplysende hjemmeside (www.bergen2000.no), men denne skribent skulle til Bergen i festspilperioden og havde planlagt at musik og dans skulle være attraktionen, så adressen var helt naturligt www.fib.no - Festspillene i Bergen.
En stor kulturfestival er denne ting i Bergen fra 24. maj-24. juni. Jeg oplyses om, at der udbydes 48.766 billetter til 131 forestillinger - det er 48. gang festen finder sted. Det bliver hurtigt klart, at det er en fest med alle kunstarter inddraget, men til forskel fra Århus Festuge er der i Bergen tale om meget høje kunstneriske ambitioner hele vejen rundt.
Det er let at få den besøgende på en site til at føle sig dum, f.eks. når man farer vild i menuer, maskinen går uventet ned, eller der ønskes software, som ikke er installeret. Det gælder ikke www.fib.no, som er logisk opbygget med det visuelle element som udgangspunkt for den grafiske opsætning.

Hør musikken!
En række ikoner byder velkommen, suppleret af tekstmenuer. De vigtigste ting ligger forrest i brugerfladen: Festivalkomponisten Rolf Wallin, årets udøver, pianisten Peter Jablonski, nyheder, arrangementssteder, artikler, billetbestilling, osv.
Den besøgende kan også høre musik af Wallin (man skal have installeret RealPlayer). Festivalen har løst copy right-problemet ved at få en aftale med KODA's søsterorganisation i Norge, som hedder Tono. Det kan altså lade sig gøre!
Jeg er specielt interesseret i Music Factory, som er en ny musik-festival, der finder sted i Bergen Festspillene. Et link leder hen til denne festival. Kort sagt: Jeg bliver taget ved hånden og ført rundt i mulige festoplevelser. Ikke dårligt.

*www.fib.no

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her