Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. juni 2000

Turbulens på Charlottenborg
*Kunstnerammenslutningerne Transit, Den Gyldne, Corner, Grønningen og Pro mener ifølge en artikel i det ny nummer af Kunstavisen, at Charlottenborg bør skifte leder. Det skyldes, at den nuværende leder, lyskunstneren Thorbjørn Laustsen, ifølge bladet ønsker at skille sig af med de faste kunstnersammenslutninger og omdanne Charlottenborg til en kunsthal. Det var torsdag ikke muligt for Information at komme i kontakt med Thorbjørn Lausten. Her ses han til venstre på billedet. lb

Brorock på Fem-og Tiøren
*Samtidig med at Dronning Magrethe og den svenske kong Carl Gustaf indvier Øresundsbroen lørdag, er der fest og musik på Femøren og Tiøren på Amager med både svenske og danske musikere. Blandt andet optræder Brødrene Olsen, Mikael Wiehe, Søs Fenger, Eric Gadd og Caroline Henderson. Børnene kan særligt se frem til, at der i fra kl. 14-19 er optræden på børnescenen af Mek Pek Party Band, Alberte og Bølle Bob Show med Sigurd Barrett som konferencier. Samtidig optræder Dissing, Dissing, Las & Dissing, Tobias Trier og Mikael Wiehe i voksenteltet. På festpladsen optræder Cirkus Tusindben og Benny Schumann. Kl. 19 er Peter Mygind conferencier og vil bl.a. introducere et dansk-svenskt all-star-band med bl.a. Master Fatman, Søs Fenger og Caroline Henderson og flere svenske musikere. Kl. 21.45 spiller Melodi Grand Prix-vinderne Brødrene Olsen på Tiøren, og fra 21.30 og frem til den officielle broåbning for biltrafik kl. 23 spiller D.A.D. Herefter er der festfyrværkeri.
læs tema om Øresundsbron
i format i weekenden

Landart i Valby
*Landskabskunst eller 'landart' kan opleves for øjeblikket i Vigerslevparken i Valby. Landart som kunstart opstod i 1960'erne i USA som et oprør mod kommercialiseringen af kunsten Oprøret manifesterede sig ved, at kunstnerne lavede kunst, der var umulig at sælge eller udstille på traditionel vis på museer og gallerier. Ofte blev kunstværkerne udført i øde områder. De 12 danske kunstneres værker kan ses frem til den 31. august.

Brødrene Olsen og alle de andre
*Den pokal, som Brødrene
Olsen modtog for deres sejr ved Melodi Grand Prix udstilles nu i Nationalmuseets forhal. Den udgør en del af udstillingen Mangfoldighedens Danmark. I hele 2000 bliver der hver uge stillet en ny genstand frem i forhallen, der skal vise noget om mangfoldigheden i danmarkshistorien. Genstandene bliver udvalgt af Nationalmuseeets ansatte i samarbejde med en mangfoldighed af danskere, både skolelærere, asylansøgere, cykelsmede og embedsmænd.

Danske digte i Holland
*Nu kan hollændere læse danske digte på hollandsk. Der er netop udkommet en antologi med dansk poesi fra det 20. og 21. århundrede. Det hollandske forlag har udvalgt en række danske digtere, som de anser for at være de væsentligste. Det er Sophus Claussen, Johannes V. Jensen, Thøger Larsen, Otto Gelsted, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen, Tove Meyer, Ole Sarvig, Thorkild Bjørnvig, Per Højholt, Jørgen Gustava Brandt, Klaus Rifbjerg, Inger Christensen, Pia Tafdrup, Henrik Nordbrandt, Søren Ulrik Thomsen, Kirsten Hammann, Pia Juul og Niels Frank.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her