Læsetid: 1 min.

K`nyt

15. juni 2000

Pjerrot fylder rundt
*Bakkens Pjerrot fylder 200 år, og det fejres med Pjerrotkagemand, musik og Mester Jakel-teater på Dyrehavsbakkens friluftscene den 18. juni kl. 14. Her vil den nuværende Pjerrot, Kurt Flemming optræde sammen med bl.a. Tommy Seebach, Danse Daisy, Jimmy Stahr og en masse julemænd. De 200 år, Pjerrot har eksisteret i Danmark, er intet imod selve Pjerrot-figurens alder. Den er 4000 år gammel og stammer fra Tyrkiet. Herfra udvandrede den bl.a. til Italien, hvor Pjerrot dukkede op i Commedia dell Arte som den forelskede møllersvend, der gjorde alt hvad han kunne for at bedåre den smukke Columbine.

Historisk musikstævne
*Sækkepiber og skælmske viser er nogle af ingredienserne, når Lejre Forsøgscenter i weekenden den 17.-18. juni afholder historisk musikstævne. Her vil musikere og musikelskere fra hele landet mødes for at synge folkeviser og spille musik, som den lød, dengang tonen havde en anden lyd.

Interaktive B.Ø.K.er
*B.Ø.K. er forkortelse for Biblioteket Øverste Kirurgiske, som den 16. juni udgiver fem nye interaktive bøger. Bøgerne, en roman og fire digtsamlinger, kan læses på www.poesi.dk, og er skrevet af Thomas Ahrensbøll Hansen, Jonas Bruun og Martin Budtz samt Vibeke Henningsen og Thomas Krogsbøl. Man kan bladre og selv vælge hvilken side, man vil læse.

Dansk børnefilm præmieret i Canada
*Den danske børnefilm Falkehjerte af Lars Hesselholdt er blevet tildelt førsteprisen på 2000 Sprockets Toronto International Film Festival for Children. Der var i alt nomineret 15 film til konkurrencen.

Lommer-pris til Søs og Kirsten
*Skuespillerne Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt modtager Stig Lommer-prisen på 10.000 kr.
Det sker mandag på Skovshoved Hotel.

Metz formand for skønlitterære forfattere
*Informations Georg Metz og forfatter Hanne-Vibeke Holst blev onsdag valgt som hhv. formand og næstformand for Danske Skønlitterære Forfattere. De afløser forfatterne Peter Legård Nielsen og Anders Bodelsen.

Sommerguide
*Den ugentlige Guide-side bliver sommeren igennem afløst af en daglig kalender i vores sommertillæg, der udkommer fra i morgen. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her