Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. juni 2000

Kultkameraer til København
*Det russiskproducerede Lomo-kamera, der tager dårlige billeder med unaturligt kradse farver, er genstand for kultdyrkelse over hele verden. Nu har lomograferne arrangeret en udstilling med titlen "Lomo Shoots the Öres(o)und". I Malmø har de bygget en kæmpe væg med fotografier, taget af tilfældige mennesker, der har haft et Lomo-kamera med sig overalt. Udstillingen vokser, efterhånden som flere billeder kommer til. En ny billedvæg bliver bygget op i København, når Lomo-udstillingen i morgen flytter over broen. Mere information om Lomo-bevægelsen på hjemmesiden www.lomo.com

Åbent hus hos KaosPiloterne
*På fredag den 16. juni fra kl. 12.30-17 holder Kaospiloterne åbent hus i Mejlgade i Århus. Her præsenterer et hold færdiguddannede piloter deres afgangsprojekter med så specielle titler som 'Stress Talk', 'Supernova' og 'Living inFusion'. KaosPiloterne er en nordisk lederuddannelse, og afgangsholdet består af 14 danskere, 11 svenskere, tre nordmænd, en islænding og en tysker. Skolens bestyrelsesformand, Steen Hildebrandt, åbner udstillingen kl. 12.30 ved at fortælle om 'Kaospiloternes placering i videnssamfundet'. Flere oplysninger på www.kaospilot.dk

Find soveposen frem
*I morgen begynder billetsalget til snigpremieren den 4. juli på Lars von Triers Dancer in the dark. Det foregår i den lille Kosmorama-biograf i Frederiksværk, hvor der kun er plads til 141 biografgængere. Så hvis man vil se den guldpalme-belønnede film før sin nabo, er det om at finde soveposen frem og stille sig op i køen. Biografen lukker nemlig for telefonerne og uddeler billetterne ved indgangen efter først-til-mølle princippet.

Ny fiktionschef i TV2
*TV2 har fået ny chef for drama og fiktion. Det er den 33-årige Adam Price, der trods sin unge alder allerede har stor erfaring med 'skærmarbejde'. Han har bl.a. skrevet en del af manuskriptet til tv-serierne TAXA og Karrusel. Desuden er han manden bag adskillige revy-succeser - seneste Tivolishow 2000 - og han blev kåret som Årets Revyforfatter i 1990.

Elektroniske essays
*Danmarks Elektroniske Forlag lancerer i morgen et nyt tidsskrift på internet. Tidsskriftet kommer til at hedde Ess@y og vil i første omgang bl.a. indeholde essays om det moderne kunstbegreb og om den store græske fortæller Homér. Ess@y vil løbende bliver opdateret og udkommer altså ikke med fastlagte mellemrum, sådan som titlen tidsskrift kunne antyde. Forlaget har nemlig specialiseret sig i at udgive værker i elektronisk form. Men forlaget har dog netop udgivet sin første antologi i bogform. Den hedder Jeg, en debutant. Læs mere på hjemmesiden for Danmarks Elektroniske Forlag: www.eforlag.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her