Læsetid: 2 min.

K`nyt

10. juni 2000

Afslag på asyl
*Den kurdiske forfatter, Salim Barakat, har ifølge Dagens Nyheter fået afslag på både asyl og opholdstilladelse i Sverige, hvortil han er indbudt af Kulturnævnet og svenske PEN. Barakat er en af de førende forfattere i arabisk litteratur. Han forlod Syrien som 19-årig og har siden levet et omkringflakkende liv i Libanon og på Cypern. Han er statsløs, har intet pas og to af hans brødre er blevet myrdet i Syrien.

Pigedrømme udstilles
*På Københavns Hovedbibliotek vises til 30. juni en udstilling, der bygger på Birgitte Globs og Mette Winges tidligere udkomne bog, Pigedrømme, der fortæller påklædningsdukkernes kulturhistorie.

Amtstilskud til cirkus
*Det poetiske cirkus, Le Cirque Invisible, har modtaget 150.000 kr. i tilskud fra Københavns Amt. Det er inviteret til Danmark i forbindelse med Københavns Internationale Teaters Sommerscene 2000.

Kongens Fald på Louisiana
*Johannes V. Jensens Kongens Fald, der af både Politikens og Berlingske Tidendes læsere er blevet kåret som det 20. århundredes bedste, danske roman, vil onsdag d. 14. juni blive diskuteret på Louisiana. I panelet er Hans Edvard Nørregaard-Nielsen, Klaus Rifbjerg, Niels Birger Wamberg og Lars Handesten. .

Protesterer mod fusion
*Danske, svenske, finske, norske og islandske komponister og sangskrivere protesterer via deres organisationer mod EMI-Time Warner-fusionen til EU-komissionens konkurrencemyndigheder. De gør opmærksom på, at fusionen vil få en dominerende markedsandel for musikforlag. Sammenlægningen ses som en alvorlig trussel mod de mange små uafhængige pladeselskaber.

Jazzskribent død
*Jazzjournalisten Birger Jørgensen er død, 74 år. Han var i en periode i 60'erne jazzanmelder ved Politiken, og i de sidste mange år var han jazzskribent for Aarhus Stiftstidende. I Danmarks Radio stod Birger Jørgensen gennem årene for en lang række jazzudsendelser, og han var medarbejder ved flere udgaver af Politikens jazz-opslagsbøger. Birger Jørgensen udgav også bøger om Leo Mathisen og Børge Roger Henrichsen, og i 1977 var han medstifter af JASA - Jazzmediearbejdernes Sammenslutning. ritzau

Elevudstilling
*Det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler holder skoleudstilling. Såvel værker af nye elever som af dimittender. Der holdes åbent 13-17 til og med søndag den 11. juni. Udstillingerne kan ses i Kgs. Nytorv 1, i Peder Skramsgade 1 & 2 og i Store Strandstræde 9 A.

Outlandish kl. 16
*Koncerten med Outlandish i Tivoli på mandag begynder kl. 16 og ikke kl. 22, som vi beklageligvis skrev i torsdagens guide.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her