Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. juni 2000

Dansk lyrik i Holland
*Henrik Nordbrandt er blevet inviteret til Holland, hvor han skal deltage i festivalen, Poetry International Rotterdam, den 17.-24. juni. I den anledning udgiver forlaget Uitgeverij Wagner & Van Santen et digtudvalg af Nordbrandt på hollandsk i en lille bibliofil udgave. Desuden har det hollandske forlag De Bezige Bij planlagt at udgive en antologi med dansk lyrik fra det 19. og 20. århundrede. Inger Christensen, Kirsten Hammann, Johannes V. Jensen og Klaus Rifbjerg er bl.a. med.

Drama-readings på Café Teatret
*Igen i år kan man få et indblik i dramatikerværkstedet når Café Teatret inviterer til tre gange workshops og readings. Efter fire dages prøve i et skitseret arrangement og scenografi bliver stykkerne vist, med efterfølgende debat mellem forfatter, instruktør, skuespillere og publikum. Debatpanelet tæller bl.a. Kim Fupz Aakeson og Helle Joof. Første dramatiker er Thorbjørn Rafn, hvis 'Sort Post' instrueres af Bente Kongsbøl med Tina Gylling Mortensen, Morten Kirkskov blandt skuespillerne. Der er åbent for publikum på fredag 9. juni kl. 16

Pris til Vizki og Schokking
*Dansk Blindesamfunds årlige radiospilspris er i år tildelt forfatteren og dramatikeren
Morti Vizki og instruktør Jacob F. Schokking. De to deler prisen på 15.000 kr. for radiospillet Australia, som er et eksempel på "særegent og sjældent vellykket samarbejde et sted i sjælens afkrog og radiospillets randområde." P1 genudsender Australia på søndag 11. juni kl. 15.

Erik Clausen formand i vismandsråd
*LO har netop oprettet et kulturelt vismandsråd med Erik Clausen som formand, der har til opgave at "følge den kulturelle udvikling i Danmark" og "bidrage til at fremme kulturel fremgang og livskvalitet i samfundet." Rådet vil en gang om året udgive en rapport, der skal drøftes med bl.a. LO's ledelse og repræsentanter for regeringen. Oprettelsen af vismandsrådet er et led i en kulturel offensiv, hvor LO vil være med til at sætte kulturel udvikling, kreativitet og livsglæde højere på dagsordenen, nu hvor de danske lønmodtagere har "fået smør på brødet og tag over hovedet," som det hedder. Rådet som foruden Clausen tæller navne som Carsten Jensen, Kirsten Thorup og Nikoline Werdelin skal aflevere sin første rapport til oktober.

Over 65.000 så Gobelin-udstilling
*Særudstillingen af Bjørn Nørgaards gobeliner i Riddersalen på Christiansborg Slot blev set af 65.644. Men de, der blev snydt får en chance til efteråret, hvor man laver en særudstilling i en måned. Indtil da vil gobelinerne indgå i de normale rundvisninger i De Kongelige Repræsentationslokaler, som Riddersalen er en del af.

Bornedal om Danmarks fødsel
*Ole Bornedal laver andet end at plage Filminstituttet. En gruppe, kaldet Team Agitator med samme Bornedal som fremtrædende medlem, har netop vundet konkurrencen om underholdningen i et planlagt GeoCenter på Møns Store Klint fra 2003. Møns klint og kridtformationerne på Møn er det ældste synlige Danmark, og således et passende sted at fortælle historien om Danmarks tilblivelse. Gruppens oplæg går ud på at lade kulturen, i form af gode historiefortællere, formidle naturens gang i takt med skiftende udstillinger. Oplægget bliver en del af udgangspunktet for en arkitektkonkurrence om det nye GeoCenter. ks

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her