Læsetid: 2 min.

K'NYT

6. juni 2000

Voldsom kritik af Rosinante
*Forlaget Rosinante udsættes nu for voldsom kritik af forlægger Peter Thielst, DET lille FORLAG. Årsagen er den, at Rosinante nu udgiver et Thomas Hobbes-bind i serien De Store Tænkere, som "sender en af DET lille FORLAG planlagt og i Bogmarkedet forhåndsannonceret nyoversættelse af hele Hobbes' filosofiske hovedværk, The Elements of Law til tælling," skriver Peter Thielst i en pressemeddelelse. Denne har angiveligt af Rosinante fået lov til at genbruge nogle afsnit fra De Store Tænkere-udgaven, uden at forlaget har gjort opmærksom på, at de påtænkte en genudgivelse. Også en nyoversættelse af George Berkeley ved førstebibliotekar Harald v. Hielmcrone har Rosinante ifølge Thielst bragt i vanskeligheder ved at genudgive den gamle udgave - oversat af Hielmcrone!

Ole Bornedal opgiver dansk filmstøtte
*Filminstruktøren Ole Bornedal har nu helt opgivet at få dansk filmstøtte til sine to næste engelsksprogede film, og samtidig retter han et skarpt angreb mod Det Danske Filminstitut, skriver Berlingske Tidende mandag. "Jeg vil intet have med Filminstituttet at gøre. Jeg kan ikke bruge det til noget som helst. De vil ikke støtte mine film, og det har de aldrig villet. Så det er mit held, at jeg kan finansiere mine film i udlandet - ellers måtte jeg opgive mit arbejde," siger Ole Bornedal, efter at han netop har rejst penge til begge film under Filmfestivalen i Cannes. Det drejer sig om Bornedals eget manuskript The Lady And The Thief med et budget på 60 mio. kr. og den norske forfatter Herbjørg Wassmos Dinas Bog med et budget på 100 mio. kr. Optagelserne til Dinas Bog er i gang, støttet af de svenske og norske filminstitutter med hver fem mio. kr. Det Danske Filminstitut har klart signaleret, at filmbranchen ikke skal forvente, at få så mange kroner i støtte fremover, når filmene er engelsksprogede. Det sker angiveligt for at sikre, at der fortsat produceres dansksprogede film, nu hvor stort set hele superligaen af danske instruktører som Bille August, Nicolas Winding Refn, Lars von Trier og Kristian Levring vil filme på engelsk.

Legat til Lindstrøm
*Solodanser Gitte Lindstrøm har modtaget balletmester Hans Becks Mindelegat på 25.000 kroner. Legatet tildeles danske balletdansere, som har vist særlige kunstneriske evner, til fortsat uddannelse.

Hekse søges til sankthans
*Foreningen Freja i Århus søger hekse til årets sankthans-arrangement i Århus Midtby. Det er fjerde gang, foreningen arrangerer hekse-optog i Århus, og den opfordrer igen alle til at bruge fantasien, så de forskellige sider af den feminine kraft kan blive repræsenteret: Den vortebefængte traditionelle heks, eller naturens heks, den unge eller uskyldige heks, eller den erotiske og mystiske heks. Optoget snor sig gennem Århus' gader, og det hele slutter med sankthansbål foran Domkirken på Store Torv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her