Læsetid: 2 min.

K'NYT

2. juni 2000

Krimi fra Turèlls ferieø
*Bogen, der fik Poe-Klubbens Gyldne Håndjern for årets bedste kriminalroman i 1983, nemlig Dan Turèlls Mord på Malta, er i disse dage genudsendt af Borgens Forlag til den forbrugervenlige pris, 69 kr. Forfatteren henlagde handlingen til Middelhavsøen, som var hans foretrukne fe-riested.

Klaus Hoffmeyer fortsætter
*Skuespilchefen på Det kgl. Teater, Klaus Hoffmeyer, har netop fået forlænget sin kontrakt og kan se frem til tre år mere på posten. Samtidig har man ansat teaterchef Nicolai Vemming, Malmö Dramatiske Teater, som viceskuespilchef fra 1. juli næste år og dramaturg Karen-Maria Bille som chefdramaturg. Karen-Maria Bille kommer også fra Malmø og starter 1. januar. Begge vil dog allerede nu bistå Det Kongelige Teater som konsulenter, blandt andet skal de være med til at fastlægge skuespillets repertoire for sæsonen 2001/2002.

Sandemose på film
*Hvad var det for noget med forfatteren Aksel Sandemose, og den mand, som han gang på gang påstod, at han slog ihjel på Newfoundland? En påstand, som den dansk-norske forfatter dels brugte i sin litterære verden, dels blev ved med at fremsætte resten af sit liv. Det kan vi muligvis få svar på, når filmen Misery Habour får premiere i Danmark den 9. juni. Filmens oprindelige danske titel var Flugten fra Jante, og der er lagt op til både kærlighed og drama, lover filmens danske producent, Ulrik Bolt Jørgensen, fra Arena Film.
ritzau

Vinterbergs nye film i fare
*Thomas Vinterbergs nye film er i fare, efter at Filminstituttet har besluttet, at man fra konsulentside ikke ønsker at støtte hans nye film som en dansk film.
Filmen foregår i New York og skal derfor indspilles på engelsk. Og netop sproget er grunden til, at Filminstituttet nu ikke længere vil anerkende filmen som dansk. Filmen kan kun opnå status som en 'minor' co-produktion og derfor højst få tre mio. kr. i støtte. Filmens producent Birgitte Hald, Nimbus Film, frygter, at filmen nu ikke bliver til noget, idet de står og mangler de forventede 10-12 mio. kr, som var nødvendige for at overbevise de skandinaviske partnere om. at de skulle gå ind i filmen i et fælles skandinavisk projekt på linje med Dancer in the Dark.

Ny rektor i Ebeltoft
*En af dansk biografdrifts mest markante profiler gennem de seneste 20 år, Jens Rykær, bliver ny rektor for Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Jens Rykær er uddannet skolelærer og filmhistoriker og har siden 1979 ledet og udbygget Herlev Bio nær København. I 10 år, frem til 1998, var han formand for Danske Biografers Fællesforening og Filmbranchens Samarbejds- og Idéudvalg. I 1998 blev han redaktør af biografernes gratisblad Filmguide. Han har siden 1990 været bestyrelsesmedlem i to af EU's mediaudvalg, Media Salles i Milano, som varetager populærbiografernes interesser, og Europa Cinema i Paris, som koncentrerer sig om de smalle kunstbiografer. Filmhøjskolen får også ny bestyrelsesformand. Per Holst, kreativ direktør i Nordisk Film, overtager posten efter Henning Carlsen, der har siddet som formand i fire år.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu