Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. juni 2000

Den hemmelige søster
*Marlene Dietrich havde en storesøster, men hævdede stædigt, at hun var enebarn. Hvorfor kan man læse i seneste nummer af Der Spiegel. I 1945 viste det sig nemlig, at storesøster Elisabeth var nærmeste nabo til udryddelseslejren Bergen-Belsen, hvor hun sammen med sin mand havde drevet en lille kantine for SS-lejrpersonalet samt en biograf med propagandafilm. Det lykkedes Marlene
Dietrich at holde søsteren - og sit eget navn - udenfor pressens søgelys, men da Elisabeth insisterede på Det Tredje Riges 'moralske integritet', blev hun altså slettet af Marlenes stamtræ. ks

Rasmus Klumppå museum
*Rasmus Klump, den lille bamse med de hvidprikkede røde bukser og den blå hue, er i den grad populær i Tyskland, at en museumsudstilling er under vejs. Det er det anerkendte Altonaer Museum ved Hamborg, der planlægger en udstilling i 2001 eller 2002. Udstillingen vil genopfriske Carla og Vilhelm Hansens eventyrlige historier om den pandekageelskende Rasmus Klump, der rejser på opdagelse ud i verden i det gode skib Mary sammen med hvalrossen Skæg, pelikanen Pelle, pingvinen Pingo og Pildskadde og Gøje. Rasmus Klump-udstillingen vil sandsynligvis også komme til Danmark. Foreløbig er Koldinghus-museet inde i billedet, men mon ikke andre museer vil hægte sig på til glæde for Rasmus Klump-elskere landet over?

Kedelige museer
*Blot 31 procent af danskerne har inden for det seneste år været på et historisk museum. Det fremgår af en undersøgelse lavet af Museumshøjskolen. Mens en tredjedel af befolkningen årligt aflægger museerne 6,9 millioner besøg, så udtaler 57 procent af de adspurgte, at de aldrig kommer på et af landets 203 historiske museer. Mange, især de unge, anfører, at museerne er for kedelige. Undersøgelsen viser også, at de besøgende oftest har en længerevarende uddannelse eller er funktionærer. Og flest museumsgæster finder man blandt vælgere, der stemmer på Enhedslisten, de radikale og SF, mens der er relativt færre gæster, der stemmer på Dansk Folkeparti, Fremskridtspartiet og Socialdemokratiet.

Ny Potter-bog rives væk
*Verdens største internetboghandel, Amazon.com, har modtaget 250.000 forudbestillinger på næste bind i serien om Harry Potter og trolddomsskolen Hogwarts. Bogen udkommer på
engelsk den 8. juli, og Amazon.com har helt ekstraordinært lovet, at alle købere vil få bogen bragt ud på udgivelsesdagen. De tidligere bøger i den britiske forfatter Joanna K. Rowlings serie om menneskeslægten og troldmandsslægten er allerede solgt i 30 millioner eksemplarer verden over. Gyldendal, som har udgivet de første tre bind i serien i Danmark, regner med, at den nye bog er oversat og klar til udgivelse i løbet af efteråret.

Spænding på bogform
*"Hvad er en god historie?," spørger forlaget Lindhardt og Ringhof og opfordrer skrivelystne personer til at forsøge sig i spændingsgenren og indsende en manuskriptprøve på maksimalt 15 sider sammen med en beskrivelse af krimiens plot. Sidste frist er den 1. august. Forlaget ønsker at skabe debat om, hvad en god spændingsroman er. Derfor vil de udvælge de bedste af de indsendte manuskripter og invitere forfatterne til to møder for at diskutere med tre af krimi-genrens kapaciteter, Leif Davidsen, Niels Lillelund og Bo Tao Michaëlis.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu