Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. juni 2000

Jeanne d'Arc som filmkoncert
*Carl Th. Dreyers filmatisering af historien om den franske helgen Jeanne d'Arc vises torsdag den 29. juni som gratis filmkoncert i Koncertsalen i Tivoli. Stumfilmen fra 1928 akkompagneres af et symfoniorkester og sopranen Nina Pavlovski. Dreyers mesterværk havde premiere i Paris i 1928 og anses for at være blandt de væsentligste
Jeanne d'Arc-fortolkninger. Bondepigen Jeanne kæmpede i slutningen af 1400-tallet mod de engelske invasionsstyrker for at genvinde Frankrig for sin konge Charles VII. Hun blev i 1430 taget til fange af besættelsesmagten, der ønskede hende brændt på bålet for hekseri.

Kunstfotografi i foredragsform
*Fotoeksperten Mette Kia Krappe Meyer holder foredrag i Arken i Ishøj i aften kl. 19. Efter en almen introduktion til værker fra Arkens store fotoudstillng Veronikas Hævn, der omfatter 400 fotografiske numre af nogle af verdens mest interessante fotokunstnere, vil hun redegøre for, hvordan kunstnerne har været med til at udviske grænserne mellem det iscenesatte fotografi og det dokumentariske, realistiske fotografi. Heri indgår analyser af værker af bl.a. Barbara Kruger, Cindy Sherman, Nan Goldin og Sophie Calle. lb

Nobelpristager læser op
*Den irske forfatter og nobelprisvinder i litteratur Seamus Heaney læser i dag op på Glyptoteket i København. Han vil dels læse op af sine egne digte, dels læse uddrag fra sin nye gendigtning og fortolkning af det engelske digt "Beowulf," som blandt andet omhandler vikingetiden i Danmark. Arrangementet begynder kl. 17 og koster 40 kr. i entré.

Ny formandfor kunst
*Direktør Ole Andresen fra Dansk Folkeferie er valgt til ny formand for Foreningen "Kunst på Arbejdspladsen." Han afløser medlem af Europa-Parlamentet Ole Andreasen, der træder tilbage efter syv år i formandstolen. Kunst på arbejdspladsen er en selvejende institution, der køber, sammensætter og cirkulerer udstillinger af originale malerier, grafik og tegninger på 115 arbejdspladser landet over. Foreningen råder over en af landets største kunstsamlinger med ca. 3.500 malerier og grafiske arbejder fordelt på 175 rejsende udstillinger.

Dansk lyrik til Colombia
*To danske digtere, Lene Henningsen og Annemette Kure Andersen, deltager fra den 24. juni til den 2. juli i den tiende Internationale Poesifestival i Medellin i Colombia. Festivalen er en af verdens største med oplæsninger af ca. 70 digtere fra 45 lande. Festivalen er arrangeret af det colombianske lyriktidsskrift Prometeo, som i forbindelse med festivalen udkommer i et særnummer med oversættelser af de deltagendes digte.

Ny svensk museumsdirektør
*Kunstmuseet Rooseum i Malmø skifter museumsdirektør. Åsa Nacking overtager midlertidigt posten efter Magnus
Jensner, indtil der er fundet en ny museumsdirektør. Derefter kommer Åsa Nacking til at arbejde som vicechef på museet. Åsa Nacking har tidligere været tilknyttet Rooseum og har desuden arbejdet på freelancebasis for Louisiana i Humlebæk, hvor hun eksempelvis var med til at skabe udstillingen "Cities on the Move" sidste år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her