Læsetid: 3 min.

Lej en bistandsklient

5. juni 2000

Herlev Kommune har fundet ud af, at der ligesom i 30'erne kun er én måde at hjælpe småkårsfolk på - arbejde, arbejde og mere arbejde

Et godt tilbud
Hvor fager er ikke den blomst i skoven, der hedder beskæftigelse! Jovist, den er svær at få til at stå i fuldt flor, men når den rækker sine fligede kronblade mod solens gyldne strålebundt, så ser vi underet og bevæges dybt i vore hjerter.
Og selvom vi ikke magter at sætte blade på hverken nælder eller spinat, men nok at gøre i de første og træde i de sidste, så er det ingen skade til, at gode kræfter samvirker om at hjælpe blomsten med at fuldføre Guds plan.
Når man i Herlev Kommune har formået at udlicitere socialhjælpen til International System Service A/S er det en naturlig følge af, at den gamle almisselov fik et navneløft til "Lov om social service."
Det er mod og udsyn og vilje til at møde tiden der, hvor den er, når borgmester Keld Hansen har indset, at skellet mellem arbejds- og socialpolitik er en langhåret pendant til den mur, der væltede for 10 år siden. Der er kun én måde at hjælpe småkårsfolk på, nu som i trediverne: det er arbejde, arbejde og mere arbejde!

Foretagsomt
Når en kontanthjælpsmodtager der henvender sig på områdekontoret i Herlev - eller evt. direkte til borgmesterkontoret, for Keld Hansen er ikke bange for at give en hånd med - inden for 48 timer er sikret ansættelse som rengøringsassistent i ISS og endda får et aktiveringstillæg på næsten 11 kroner i timen plus kontanthjælpen, kan man tale om offervilje.
Og tilbuddet er ikke begrænset til at vare et halvt år, nej det løber uendeligt!
Her er en virksomhed, transnational i sit virke og global i sit udsyn, men kernedansk af oprindelse og inderligt tro mod det gamle land.
Denne blomst af dansk foretagsomhed og fremsyn kunne sagtens klare sig uden manden på gulvet, men kendetegner det ikke netop de store, at de aldrig har næsen så højt løftet i sky, at de ikke kan se ned på samfundets små?
Man må beundre den virkelyst og den utrættelighed, som det kræver af værkførerne at opvække den henslumrede arbejdsglæde i alle de inderligt passive kontanthjælpsmodtagere.
Man må beundre den offervilje og det kærlige menneskesyn, der ligger bag en sådan indsats.
Hvis andre store danske virksomheder havde samme sindelag som ISS, hvor ville vi i Danmark da kunne nå langt med at bekæmpe den lediggang, der er roden til alt ondt!
Og statsministeren ville kunne indføje i sine rapporter om "Danmark som foregangsland," at arbejdsløsheden er udryddet.

Vejen frem
Jeg skal for god ordens skyld bede borgmester Keld Hansen og Herlev Kommune om at offentliggøre den aftale man har med ISS.
Det er ikke for snage eller udvise den mistillid til privat foretagsomhed, som vi alt for længe har haft alt for meget af her i landet, men alene for at imødegå den surhed og stillen sig på tværs, som vi jo ved kommer fra bestemte kredse i landet ved den mindste anledning. Bare send kontrakten til Information, gerne som fax.
Personligt er jeg af den opfattelse, at initiativer som det, der her er taget mellem en kommune og cremen af det private erhvervsliv er vejen frem, hvis vi for alvor skal udrydde de ledige i Danmark.
Man burde belønne ISS med en udnævnelse til æresvirksomhed. Eller i det mindste udstyre de fremsynede folk i ledelsen med nogle ordener eller priser.
Der blæser friske vinde over sognet!
Den dag kommer, hvor systemmændene her i landet begynder at indse, at de kun kan beholde taburetterne ved at føre den politik, de er valgt til at holde uden for indflydelse.
Thank You, ISS.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her