Læsetid: 1 min.

Røveri

3. juni 2000

En rigtig stinker ved Rosenborg Slot

Koncert
Når Socialministeren, LO-formanden, entreprenør Kurt Thorsen og en tidligere direktør for Pengeinstitutternes BetalingsSystemer er samlet for at høre musik, er der dømt Københavnerbegivenhed.
Det var verdens popsnedker nr. 1, Elton John, der gav solokoncert - alene med et klaver, Rosenborg Slot og 16.000 mennesker.
Man burde have anet uråd. En intimkoncert udendørs for et massepublikum til eksorbitante billetpriser - det kunne kun gå galt.

Det gjorde det så.
Da de sidste af de 16.000 havde kæmpet sig gennem to! snævre indgange og fundet deres pladser under almindelig tumult, bajer-plånken og småsnakken, havde John spillet og sunget i 35 minutter. Ca. samtidig begyndte de første af de rettidigt ankomne at miste koncentrationen - bl.a. fordi langt flertallet kun kunne ane solisten som en lille prik i det fjerne.

Kysse og tonse
Pøblen startede derfor en rastløs vandring frem og tilbage til barerne og til de underdimensionerede aftrædelsesfaciliteter, mens VIP'erne under kindkys og højlydt gud-hvor-er-det-skønt-at-se-jer tonsede frem og tilbage mellem de få pladser, hvorfra man kunne se og høre John og det opstillede Meget-Betydningsfulde-Personer-telt med champagne.
Oplevelsen for hin enkelte, som var kommet for at høre musik, var som en blanding af en picnic i rabatten på en motorvej og en hammond-orgelaften med Ole Erling i et øltelt på Bakken. Der klages meget over den rastløse zapper-generation - men fænomenet har åbenbart spredt sig til de unge på 45-50 år, som udgjorde hovedparten af publikum. Man kan undre sig over, at så mange vil betale fra 350 til 750 kroner for noget, de så åbenlyst ikke gider høre. De må dele ansvaret for denne stinker med grådige og talentløse arrangører og en stjerne, der ikke kunne fastholde interessen hos sine tilhørere.
En egentlig anmeldelse af koncerten kan ikke leveres her, jeg kunne hverken se eller høre noget. Men jeg havde også kun givet 550 kroner for min billet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her