Læsetid: 1 min.

Sikken fest de ska' ha'

27. juni 2000

Militærpolitiforeningen kan fejre 50 års fødselsdag med et højt medlemstal. Måske partierne kunne lære noget

FORMAT - SOMMERTILLÆG

I morgen fylder Militærpolitiforeningen i Danmark 50 år, og fødselsdagen markeres med en reception i cafeteriet på Svanemøllens kaserne på lørdag mellem 13 og 17.
I sig selv en oplysning, der angår de færreste og sandsynligvis slet ingen af Informations læsere.
Men Militærpolitiforeningen har noget, som mange andre også gerne vil have, men de færreste har, nemlig et højt medlemstal. 25 procent af alle dem, der siden Militærpolitiets oprettelse i 1947 har uddannet sig til militærpolitisoldat (MP'er), er medlemmer af foreningen.
Tænk hvis 25 procent af alle dem, der siden Socialdemokratiets oprettelse i 1871 er blevet opdraget i den socialdemokratiske ånd, i dag var medlemmer af partiet!
Årsagen til Militærpolitiforeningens succes skal måske findes i formålsparagraffen, der fastslår, at foreningen ikke tager sig af "sager, der er af tjenstlig eller politisk karakter." Men måske de politiske partier skulle kigge nærmere på resten af formålsparagraffen, der handler om at "skabe, vedligeholde og styrke sammenholdet og kammeratskabet."
Hvis Nyrup snuppede den, og måske tilføjede et "lappe på", kunne det blive afsættet for et stigende medlemstal. Og der er mere at lære af Militærpolitiforeningen: Den ønsker ikke fødselsdagen markeret med gaver eller blomster, mens bidrag på giro 653 92 97 vil blive modtaget med stor taknemmelighed.
Sikken fest de ska' ha'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her