Læsetid: 3 min.

Super Safin

7. juni 2000

Det regner stille og gråt over Roland Garros, da Cedric Pioline afslutter
ottendedelsfinalen med bolden i nettet

French Open
På Susanne Lendlen spadserer den nærmest usynlige topseedede svensker Magnus Norman igennem endnu en kamp uden at afgive sæt. Svenskeren er nok stille, men farlig. Han sluger hurtigt den ukrainske Medvedev 6-0, 6-4, 6-2.
Selvom kampen i sig selv var hurtigt overstået, så varede den hele dagen under den evigt overskyede himmel.
Samtidig, på en anden bane duellerer Marat Safin mod franskmændenes sidste håb, Cedric Pioline.
Court Central er langt fra fyldt med paraplybærende tilskuere, men der hyles dog ned i løveburet. "Heyyy Pioline, uhhhh Safin".
Selv om Frankrig led i hele fem timer, så varede selve akten blot to timer og 42 minutter.

Piolines angst
Cedric Pioline er bange. Man kan se angsten malet i ansigtet. Bleg og ubarberet og stiv som Pinoccio rammer han rammen af ketcheren og bolden ryger ud.
Marat Safin, med 10 år mindre på bagen, ville for bare et par måneder stoppe tennisspillet til fordel for en karriere som barejer i Spanien. I stedet skiftede han træner, og russiske Andrei Chesnoko har formået at vende hans mentalt ustabile spil til en klippemur.
Cedric Pioline glimrer engang imellem med sin tilstedeværelse, men i første sæt tager den russiske tsar imod publikums buen og server sig til 6-4 efter blot 35 minutter.
I andet sæt begynder blodet langsomt at rulle i de franske træårer, og det lykkes for Pioline at få benene vristet frie af præstationsangstens stivhed. Han kommer frem på banen, han flugter elegant, samtidig med at Safin laver alt for mange uprovokerede fejl.
Pioline bryder russerens serv ved 2-1, og hans ansigt er nu mærket af intensitet. Det er ved at være sidste udkald for den snart 31-årige franskmand, der vandt sin første titel i Copenhagen Open 1996.
"Bravo lalalalalala", lyder det fra tribunerne, da franskmanden bryder den unge russers serv endnu engang og afslutter andet sæt med servees. 6-1 efter endnu 30 minutters bølgende spil og koldsved.

Ekstra energi
Marat Safins stabilitet er ved at smuldre, og mens publikum jublende bølger rundt manegen, tørrer han regn og sved af panden og kigger ned i jorden, koncentreret. Ved 2-1 i tredje sæt ønsker han at stoppe, det er for farligt at spille på de regnglatte baner, men han får ikke lov: "Undskyld, men det er mig, der er professionel tennisspiller. Hvordan kan en mand, der aldrig har spillet tennis bestemme, om det er forsvarligt eller ej," spørger Marat Safin efter kampen.
Det er som om aggressionen giver ham ekstra energi til at placere boldene fladt ud mod linjerne.
Pludselig 40/15 i russerens serv og han afleverer et hårdt, fladt, hvidt, topspundet mærke på baglinjen.
Det regner; Klokken er nu 15.53, og kampen bliver omsider midlertidigt stoppet. Klokken bliver 18.07, før det grønne regntøj atter tages af banen, og Pioline åbner op, men for en sluse af fejl.
Safin bryder til 4-2, da Pioline afleverer en dobbeltfejl og et skævt baghåndsslag, og russeren vinder tredje sæt
6-3.
Ved 3-3 i fjerde sæt har Safin tre muligheder for at bryde franskmandens serv, men hver gang kæmper Pioline med pludselig ildhu.
Ved 4-5 mister Marat Safin koncentrationen for et øjeblik og kommer bagud 0/40 i egen serv, men det bliver 15, 30 40, og han klarer det.
Og Cedric Pioline afslutter med at spille bolden i nettets masker, 7-5 ender fjerde og sidste sæt til den unge Safin, der ialt vandt kampen med cifrene 6-4, 1-6, 6-3, 7-5.
I kvartfinalen møder han så den usynlige Magnus Norman.
">I dag vandt Medvedev fem partier, jeg vil prøve at vinde et helt sæt. Det ville være dejligt," griner Safin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her