Læsetid: 1 min.

Svenskere parodierer Roskilde

30. juni 2000

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Roskilde festival
Nogle vil mene, at Roskilde Festivalen i sig selv er en parodi med 74.000 statister, der for manges vedkommende optræder, som var de hovedrolleindehavere: Udklædte som de er i forlængst aflagt tøj, med kulørte hårduske og gennempiercede fra top til tå med ringe dinglende fra stort set hvert et organ og hver en udposning på kroppen.
Dette selv-show har den svenske teatertrup Teater Inkompetent haft øje for, og de opfører under festivalen deres bizarre Roskilde-parodi i det blå telt, som er opstillet på campingområdet.
Stykkets hovedperson er den svenske dreng Jan-Erik, der rejser til Danmark for for første gang at deltage i Roskilde Festivalen.
Her møder han nogle af alle de spøjse typer, man kan komme ud for på Roskilde: En horde tyske tecno-freaks, finske heavyrockere og selveste festivalens bagmand, Leif Skov, som i stykket optræder som simpel vagtmand iført den iøjnefaldende ambulancefarvede vest.
Manuskriptet til teaterstykket er skrevet af svenskeren Robert Andersson, som forrige år var afskåret fra at deltage i festivalen, og i bare længsel skrev han derfor manuskriptet til stykket om den elskede Roskilde Festival.
Teater Inkompetent har opført sit stykke på den svensk Hultsfred Festival og haft 20 opførelser på Rockklubben Tivoli i Helsingborg.
De 28 svenske skuespillere har brugt vinteren til at øve sig på dansk, ligesom manuskriptet er oversat til roskildiansk. Stykket er en blanding af film, komik og fandenivoldsk punkrock.
Svenskernes stykke Roskilde Festival opføres to gange dagligt i det blå telt på campingområdet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her