Læsetid: 3 min.

Topspillerne rammes på fysikken

3. juni 2000

Det er ikke nok at sige nej til Paris' natteliv. Det har French Opens topspillere måttet sande - både Sampras og Agassi tabte pga. skader

French open
Journalisterne fra det franske sportsmagasin L'Equipe drikker whiskey og knaser fint skårne gulerodsstave.
Et tysk morgenmagasin filmer en abeskulptur, der står i indgangen til Le monkeys café.
Det er spillernes fest i aften, her på den mondæne natklub i centrum af Paris. Men der er ikke mange tennisspillere. Det har regnet på Roland Garros, hvilket betyder, at de seriøse skal tidligt op: Men taberne fester, sammen med wannabees og tennisspillernes managere, tennisklovnen Benny Bertel og Christian Bimes, præsidenten for det franske tennisforbund. Jeg har fundet ly inde på det midnatsblå toilet med et glas champagne og lytter til højttaleren, der afspiller fuglekvidder, mens vandhanen klukker ned i vasken dekoreret med flade strandsten.
Et par glødende røgelsespinde får hele herligheden til at dufte af moskus. Men der kommer ingen Kornikova for at skylle sine tennisvabler. Hun er dog slået ud af turneringen i anden runde (6-2,
4-6, 6-3 ) af østrigske useedede Sylvia Plischke.
Der kommer mange pariserinder for at pudre næser.
Men selv om topspillerne blev hjemme på hotellet, så virkede de ikke helt så stærke og i topform, som de burde havde været; Pete Sampras blev slået ud i første runde, han har været skadet over en længere periode.

Højre storetå
Vi kan ikke længere se André Agassi i færd med at lave sine buddhistiske hilsner i alle fire verdenshjørner af tennisbanen.
Han vandt let første sæt over den tidligere topspiller Karol Kucere, men så haltede han sig ellers gennem kampen; der endte som tabte cifre, (6-2, 5-7, 1-6, 0-6 .) André Agassi havde voldsomme smerter på grund af en vabel på den højre storetå. Endnu værre gik det Andrew Ivie fra Australien; den lille robuste mand kæmpede mod det høje atletiske stortalent, som vi kender fra vores egen Copenhagen Open, russeren Marat Safin; der i øjeblikket ligger nummer ni på verdensranglisten; Den unge russer eksperimenterede med stopbolde og lob for at bryde modstanderens spil, men samtidig lavede han ukoncentrerede fejl. Han smed sin ketcher i arenaen i arrigskab.
Ivie vinder første sæt 7-5, hvor han løber rundt og kæmpende kaster han sin lille krop ud mod hjørnerne og lader Marat fejle. 7-5, 4-6, 5-7,
6-3, 0-5. Og så begynder australierens hånd ellers at ryste, først bliver hans serv bare en smule forkrampet. Den stakkels lille djævel går over til underhåndsserv, og i Safins serveparti kaster han tennisketcheren over i venstre hånd.
End ikke fysioterapeuten kan massere forkrampelsen væk, og slet ikke da hans ben begynder at ryste og bryder sammen under ham. Andrew Ivie scratcher. Så det blev altså match til det russiske stortalent, der sagtens kan blive en af dem, hvis muskler og nerver holder helt til finalen.
Men han kan dog få nogle problemer med sit meget svingende og satsende spil, der mere går ud på at lave opvisning end at vinde.

Elsker rampelyset
Den mest sexede mandlige tennisspiller røg desværre af i svinget; Australieren Patrick Rafter med vildmandsskægget og det viltre hår, og de hvide striber af solcreme på kindbenene, blev desværre slået af det franske håb Cedric Pioline, 6-7 3-6 4-6. Den en smule kedelige patriotiske tennisspiller holdt efter endt match pressemøde på fransk.
Vi har også en ny aggressiv stjerne fra Australien, Lleyton Hewitt, årgang 1981, der ligger nummer fem på verdensranglisten;
Han vandt over den tyske Markus Hanschk. Lille og spinkel med langt lyst hår giver han allerede t-shirts ud til ventende fans. Han elsker at være i rampelyset og det for enhver pris. Den unge australier vandt med cifrene 2-6,
3-6, 3-6, 6-2, 6-3, og med sin aggressive stil og mentale styrke er det meget muligt, at han bliver en af de helt store, lad os nu se.
Der venter stadig en masse spændende kampe, inden vinderen står på podiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her