Læsetid: 2 min.

Usikker fremtid for Vollsmoseplan

23. juni 2000

Alle partier stemte for helhedsplanen, men økonomien er usikker

Selv om den omdiskuterede helhedsplan for Vollsmose blev enstemmigt vedtaget i Odense Byråd onsdag, har planen en usikker fremtid.
Langt de fleste partier stemte for planen, selv om de mener, den har væsentlige mangler.
Kun Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet havde ingen indvendninger. Dermed er der lagt op til et voldsomt politisk slagsmål, når de 160 mio. kr., planen koster skal findes i de kommende budget forhandlinger. Oppositionen vil formentlig bruge den goodwill, den har opnået ved at stemme for planen på trods af kritikken, til at presse besparelser igennem og dermed er det usikkert, hvor stor en del af planen, der bliver til noget.
Voldsomst var kritikken fra Venstre.
Partiets rådmand, Jørgen Lund henviste til, at byrådets medlemmer fik den detaljerede rapport, der lægger op til at bruge 163 millioner kroner over ti år, få dage før, den skulle vedtages.
"Det her er en af de vigtigste beslutninger, vi skal træffe. Den kommer til at række langt ud i fremtiden, og spørgsmålet er, om det er rimeligt, at den træffes så hurtigt," sagde han.

Ufinansieret plan
Derudover påpegede han, at planens økonomiske beregninger er funderet på skøn og mulige, men højst usikre, eksterne finansieringskilder.
"Det er ikke småpenge, men jeg må konstatere, at vi idag vedtager en ufinansieret plan," sagde Jørgen Lund, og antydede, at Venstre vil stille skrappe krav til økonomien.
Venstrefløjen er især utilfredse med, at planen ikke indeholder en løsning på det problem, som en konsulentrapport fra COWI-consult peger på, nemlig at Odense kommune er dårlig til at arbejde på tyværs af forvaltningerne, og at det er et væsentligt problem for Vollsmose.
Socialdemokraten Søren Thorsager er stærkt bekymret for, at de borgerlige vil melde fra, når budgettet skal lægges: "Jeg synes allerede nu, vi hører en rumlen, der tyder på, at de borgerlige vil være lidt mere forsigtige med at bruge penge," siger han til Information.
Jørgen Lund afviser, at de borgerlige vil være imod at bruge mange penge på Vollsmose: "Det er en væsentlig sag, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde pengene."

Leder på forsiden

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her