Læsetid: 2 min.

Cirkeline er stadig sej

4. juli 2000

Sommerbio for børn åbnede med en tegnefilm, der er trofast mod traditionen og i takt med tiden

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Over 200 par børnehænder klappede i takt, da kendingsmelodien tonede frem i højttalerne.
"Cirkeliiiine," råbte et par unger med genkendelsens glæde i stemmen, da den lille alfepige i sin røde kjole viste sig på biograflærredet. Ved siden af mig sad to piger og en dreng, der alle havde set filmen før. Mens jeg klemte mig sammen i sædet for at komme ned i børnhøjde, håbede jeg, at de ikke ville røbe for meget. Jeg glædede mig til at følge min barndoms helte i Cirkeline - storbyens mus fra 1998.
Jeg troede egentlig, at de naive tegninger i enkel streg af alfepigen og hendes musevenner Ingolf og Frederik var blevet så utrendy, at ingen børn kendte det fortryllende univers, som Hanne Hastrup opfandt i min barndom. Men Sommerbio for børn i København satser på magiens holdbarhed.
Det er en succes. De 57 minutter er ikke et minut for meget, når Cirkeline og hendes nye seje, storbybekendtskaber fræser over lærredet i rulleskøjter, motorcykel og faldskærm. Cirkeline smiler mildt og ophøjet, Ingolf er en kværulerende bangebuks og Frederik en overilet vovehals. Meget er ved det gamle.
Men der danses også efter tidens takter. Storbymusen Sidse har grønt hår og piercinger, og i en anden birolle ses den mørklødede mus Hassan, der arbejder i sin fars grøntsagsbutik. Her kan musene smovse i fetaost og oliven og se Hassans lillesøster Jasmin danse mavedans.
Tempoet er sat en anelse op, siden Cirkeline første gang dukkede frem af sin tændstikæske, og dramaet er fortættet. Der er barske bortførelsesscener og regulær romantik. Og det virker. Selv på børn, der rent filmisk er flasket op med perfekt animerede Disney-film og højdramatiske videospil.
Som drengen ved siden af mig sagde:
"Jeg lukkede slet ikke øjnene denne her gang. Det gjorde jeg første gang, fordi jeg blev bange."
Sommerbio for Børn fortsætter hele juli. Cirkeline vises 10., 17. og 31. juli. Der vises en række animations-,dukke- og kortfilm, bl.a. Oscarvinderen Bror min bror.

Sommerbio foregår på skift i løbet af juli i Grand Teatret, Park Bio, Bio Vanløse og Amager Bio. Alle forestillinger er gratis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her