Læsetid: 2 min.

Digtekunsten

11. juli 2000

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Sommerbibliotek
Det er ikke mange digte, der bliver langet over disken her i udlånet. Hvis man kan tale om hits - og det kan man nærmest ikke - så er det Halfdan Rasmussen, Jens August Schade og Benny Andersen, der topper. Der er enkelte, der læser Inger Christensen. Og en gymnasieelev eller to, der skal skrive 'noget om' Søren Ulrik Thomsen.
På en måde er det underligt, for der er stor publikumsinteresse, når der er en lyriker på besøg. I vinters havde vi f.eks. en forfatteraften med Hexia de Tricks. Der kom seks hundrede mennesker for at høre hende messe fra sin prisbelønnede samling Oralsex, mit hjertes skød. Ja, gudbevares, det er en mærkelig titel, men det hedder den jo. Og folk var vilde med hende!
Det var mig, der tog imod hende, da hun ankom i en taxi fra stationen. Jeg var noget nervøs, må jeg indrømme, for jeg er lidt amatørdigter i fritiden og ville gerne have vist hende en suite, jeg har skrevet. Men det blev ikke til noget. Hun havde en stor jordemodertaske med.

Pis med dig
Den kan du bære, sagde hun uden videre til mig. Hun var selv træt af at slæbe på det lort, som hun udtrykte sig.
Tasken indeholdt eksemplarer af hendes digtsamling. Det gjorde mig betænkelig. Hun grinede råt. Folk kan få den for halvtreds kroner, sagde hun, og så får de oven i
købet min autograf! Den slags må man slet ikke, mumlede jeg. Pis med dig, sagde hun bare.
Den kande vand, jeg havde stillet frem, ville hun heller ikke have. De fleste forfattere foretrækker ellers postevand, sodavand får en til at bøvse hele tiden, siger de. Jeg tænker, at det måske ikke ville gøre den store forskel, men jeg siger det selvfølgelig ikke højt. Men Hexia de Tricks ville have Jolly Cola!
Hun fik solgt 70 eksemplarer af sin digtsamling, nemlig alle dem, der var i tasken. Og hun kunne have solgt endnu flere. Men dagen efter var der ingen, hverken her i udlånet eller henne hos boghandler Mikkelsen, der bad om at få hendes digtsamling. Det er det, der er så svært at forstå, synes jeg. Der kom trods alt seks hundrede mennesker for at høre hende sutte den af!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu