Læsetid: 2 min.

DSB bebuder royalt rygestop

1. juli 2000

Dronning Margrethe må undvære sine cigaretter, indtil hun kommer til Sverige, når hun i dag er æresgæst ved indvielsen af broen

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Kongerøgelse
Dronning Margrethe må ikke ryge, når hun i dag er æresgæst i det nye Øresundstog i anledning af indvielsen af broen. Det har DSB besluttet efter generalprøven på åbningen af broen, hvor en passager på første klasse tændte en cigar efter afgangen. Den tændte cigar betød nemlig, at røgalarmen i det ellers røgfri tog gik igang, og det betød, at dørene til de næste togvogne lukkede i, så en eventuel brand ikke kunne spredes.
Da dørene ikke sådan lige er til at få op igen, når de først er lukkede efter en røgalarm, må dronningen således undvære sine cigaretter, så togstewardesserne uhindret kan komme igennem toget for at servere dampede kammuslinger, kalvemedaljoner og spansk manchego-ost med sorte oliven til dronningen og de øvrige gæster, skriver DSB's ugeavis I dag.

Telefonen virker
Skulle dronningen blive meget rygetrængende under turen til Sverige, har hun imidlertid mulighed for at ringe til rygestop-telefonlinjen - hvis hun vel at mærke er mobilkunde hos Sonofon.
Teleselskabet oplyser, at deres kunder takket være en aftale med det svenske selskab Europolitan er det sikret, at mobilsamtalerne kan fortsættes uden afbrydelser, fordi der sker en automatisk overførsel af samtalerne fra Sonofons net til Europolitans.
Aftalen gælder GSM 900-nettet, hvilket betyder, at stort set alle telefoner på markedet vil kunne udnytte samarbejdet over sundet. En lignende aftale dækker færgeoverfarten mellem Helsingør og Helsingborg, hvis dronningen skulle få lyst til at benytte denne overfart på hjemturen.
Vælger dronningen at blive en ekstra dag i Sverige, bør hun være opmærksom på, at DSB's sommerkøreplan træder i kraft søndag. Samtidig forpligter DSB efter aftale med forbrugerombudsmanden sig fra denne dag til at dække rejseudgifterne for passagerer, der bliver udsat for forsinkelser på over en times varighed eller hvis sidste tog eller busforbindelse er kørt.
En anden mulighed er naturligvis flyvebåden. Fra og med søndag nedsætter Scandlines prisen for en enkeltbillet med flyvebådene til Malmø, således at det fremover kommer til at koste 60 kroner for en voksenbillet. Med Pilen kan man i dag komme over sundet for blot ni kroner. Og her må man gerne ryge på dækket.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her