Læsetid: 2 min.

Farvel, format

29. juli 2000

Hermed slutter dansk presses mindste sommersatsning

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Læserbreve
Her ved formats sidste folde-ud-arrangement er det tid at gøre status.
I 44 dage holdt format ud. Og aldrig har så mange hevet, foldet og sprættet så meget. Men det har kostet mere end blot sved og tårer. Lyt f.eks. til denne frontberetning:
"Jeg ligger nu på tredje døgn med kvæstet skulder, da jeg røg ud af hængekøjen ved forsøg på at læse format uden at rive, folde og vende. Forlanger erstatning!" skriver en hjemfalden Bjarne Nielsen Brovst fra Tranum Strand.
Højt at læse, dybt at falde, kunne man sige, eller "Lille format, Stor fornøjelse," som Jørn Sørensen fra Hinnerup vælger at formulere det.
Lad os heller ikke glemme, at formats lidenhed til trods har den været stor nok til at kunne deles med andre: "Jeg er glad for format, for nu får også jeg en frisk morgenavis hver dag. Ham, jeg bor med, river siden ud til mig hver morgen - nej, han klipper ikke - der er aldrig en saks ved hånden," beretter Birte Bloch fra Hørsholm.
Og hvad man får forærende, kan man give videre: "Thomas Winding glæder jeg mig til at underholde børnebørnene med, når de er trætte af at lege onkel Monggaards lege; quissen kan jeg næsten aldrig, og Georg Metz' studier i høflighed med illustration er altid sjove," slutter Birte Bloch.
Og hun er ikke alene om at finde glæde i det små til glæde for de mindre:
"Jeres format er yndlingshøjtlæsningen denne sommer. Tullemand, Om høflighed, Det lille panel, Micronews... det er bare SÅ godt. Formats format kan betjenes for enden af barnevognen med én hånd. Genialt," saluterer Anita og Søren fra Espergærde.
"En typografisk bedrift er trykningen af format vel også," skriver Kai Dohn fra Birkerød, som i øvrigt har produktudviklet format:
"Formatet egner sig også til at have med ved stranden i blæsevejr - især hvis man, som jeg gør, klipser det sammenfoldede format sammen i ryggen."
Og, ikke mindst, har format været Informations hemmelige våben i kampen om nye læsere:
"Jeg forærer ofte et eksemplar til bekendte - i håb om, at det så kan få nogle flere til at abonnere på Information," slutter Kai Dohn. Og noget tyder på, at det minimale marketingsfremstød har haft maksimal effekt. I hvert fald har Information (det er det papir, der er uden om format) på det seneste formået at passere 100.000-læser-grænsen. Det er der format over, og ingen tvivl om, at format står bag. Men nu står format så tillige foran at skulle folde drømmens faner sammen.
Nu er så det store spørgsmål til den bette pjosker, om den vinker farvel eller blot på gensyn...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her