Læsetid: 1 min.

FOLK

11. juli 2000

Henrik Stangerup
*Afdøde Henrik Stangerup hentede antropologen P.W. Lund frem fra glemslen i romanmesterværket Vejen til Lagoa Santa. Nu viser Den Sorte Diamant i København fra i dag en udstilling om Lund.

Erling Brøndum
*Fhv. forsvarsminister og fhv. chefredaktør for bl.a. Horsens Folkeblad og Aalborg Stftstidende, Erling Brøndum (V), fylder 70 år.

Krigsforbrydere
*I dag er fem-årsdagen for en af de seneste års værste massakrer i Europa, som foregik i den bosniske by Screbrenica. De hovedansvarlige for den grusomme forbrydelse er fortsat på fri fod.

Robbie Williams
*Han var ellers sådan en pæn ung mand: BBC har forbudt visning af pop-stjernen Robbie William's nye video i den bedste sendetid. Den indeholder scener, hvor modeller fortærer den unge fyr.

William Foyle
*På Christie´s Auktioner i London sælges i dag mere end 4000 bøger fra William Foyle´s private bibliotek. Han grundlagde Foyle's boghandel - et mekka for alle bogelskere.

William Proxmire
*Senator William Proxmire indstiftede en særlig pris for misbrug af skatteborgernes penge. Som mest værdige modtager nogensinde har komiteen bag prisen nomineret The National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, som brugte flere millioner dollar på et studie af, hvorvidt berusede fisk var mere aggressive end ædru.

Dronningemoderen
*Den britiske dronningemoder fylder 100 år 4. august. For at være sikker på at nå det, holder man allerede i dag en fødselsdagsgudstjeneste i St. Pauls Cathedral i London.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her