Læsetid: 1 min.

FOLK

24. juli 2000

Shirley Bassey
*Den 63-årige sanger Shirley Bassey - som bl.a. sang titelsangen til 007-filmen Goldfinger - er nu Dame Shirley Bassey efter en ceremoni på Buckingham Palace. Hun blev overvældet af følelser, siger hun selv.

Cricketspillere
*I Glasgow, Skotland afvikles pt. europamesterskaber for mænd i den ædle cricket-sport. Der drikkes te og væltes gærder.

Julemænd
*Denne dag indledes julemændenes traditionsrige kongres på Dyrehavsbakken ved København. Så går det ellers deruda' med julebrygsmagning og risengrød. Vejret er da i skrivende stund også ganske juleagtigt.

Kaj Mogensen
*Sognepræst Kaj Mogensen holder i dag to kræmmergudstjenester i forbindelse med Vilsund Hestemarked ved Thisted. Der er noget med at sælge en trepattet ko i Jesu navn.

H.C. Lumbye
*Så er det i nat, der er midnatskoncert på Kastellet i København med opførelse af Lumbyes Slaget ved Isted.
Historiske figuranter, kanontorden og fyrværkeri skal genskabe stemningen fra dengang.

Nietzche
*I forbindelse med 100-året for Friederich Nietzches død holdes der festspil og vises udstilling i Beyreuth - hvor man åbenbart har hang til svulstige tyske mestertænkere og -komponister.

Göran Persson
*Den svenske statsminister er en af æresgæsterne ved International Union of Socialist Youth's festival for unge socialdemokrater, som indledes i Malmö i dag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her