Læsetid: 1 min.

Forældre klager over TV 2

6. juli 2000

Den tidligere fædregruppe vil ikke finde sig i beskyldninger om at stå bag uroligheder i Vollsmose

IDFAD, (Indvandrer Dansk Forening for Anti-Diskrimination) klager nu til Justitsministeriet over Odense Politis medvirken i sidste uges indslag i TV 2 Nyhederne (omtalt i Inf. lørdag), som anklagede IDFAD's lokalafdeling i Odense for at stå bag den seneste uro i Vollsmose.
Årsagen til uroen skulle, ifølge tv-indslaget, være uenighed mellem IDFAD og Odense kommune om den fædregruppe, som foreningen stod for indtil årsskiftet, men som ikke længere eksisterer.
I indslaget, der hovedsageligt byggede på anonyme kilder, medvirkede Odense politis chefkriminalinspektør, Ole Højer Pedersen, der bekræftede, at teorien også var kommet politiet for øre.
Dermed gav politiet de "særdeles grove og helt igennem grundløse anklager," troværdighed og opbakning, hedder det i IDFAD's klage.
IDFAD frygter, ifølge klagen, at det er Odense politis måde at besvare andre klager over politiets fremfærd, som IDFAD har fremført og kræver, at justitsministeriet griber ind og "beklager politiets utilstedelige fremfærd," medmindre Odense Politi fremsætter en "offentlig beklagelse" eller fremfører deres klager i helt ordinær forstand gennem retssystemet.
Også TV 2 vil modtage en klage fra IDFAD med krav om genmæle, og hvis ikke dette krav imødekommes, vil foreningen indbringe TV 2 for pressenævnet for overtrædelse af god presseskik.

Føler sig misbrugt
Smain Benyrbah, der er bestyrelsesmedlem i IDFAD i Odense, føler sig misbrugt.
"Jeg talte med journalisten (Martin Ramsgaard, red.) i halvanden time om alt muligt. Men de har kun brugt de få sekunder, der handler om rygterne," siger han til Information.
"Hvis jeg havde vidst, at han udelukkende var interesseret i at kaste mudder på os, ville jeg aldrig have udtalt mig," siger Smain Benyrbah.
TV 2's nyhedschef Jens Gaardbo oplyser, at han endnu ikke har modtaget et officielt krav om genmæle og han ønsker derfor ikke at kommentere sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her