Læsetid: 1 min.

Galar, galuchi eller ganja?

24. juli 2000

Hiphop-ordbog hjælper outsidere på vej

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Web-hvad-hvor
Rundt'n'ommer Records er et nystartet pladeselskab, der har planer om at udgive alt fra boybands til rap fra den danske undergrund. Bag selskabet står et kunstnerkollektiv, hvis talsmand Karsten Bælg har brugt et halvt års tid på at skrive KODA-ansøgninger og skaffe de investeringer, der skal til for at sende en plade på gaden. Den er her nu: "Ubegrænset holdbarhed" spænder fra Karsten Bælgs poppede sommerhit "Hvem vil ikke gerne være kendt" til MC Monrads skæve skæring "Solgt min stolthed til et Rumbabeat".
Bagmændene, der til tider skjuler sig under andre identiteter som "Grandmoster Flæsk og de Færøske Fem", sætter en ære i at nå så vidt omkring i de musikalske genrer som muligt. Derfor har boybandet 4 teenz også bidraget med et par numre, heriblandt sangen om "Den grimme veninde", der ikke er lige til Nyfeministisk Ordbog, men ikke desto mindre vil vække et par genkendende grin hist og her.

Svedig hjemmeside
Med en anelse om, at hemmelige kunstnerkollektiver ikke stryger direkte ind på Tjeklisten på P3 har Rundt'n'ommer Records valgt at lægge en del gode kræfter i deres hjemmeside www.rundtenom.dk, hvor man blandt udsendelser med "Fjernsyn for mig", lydklip og sangtekster kan finde en usædvanlig anvendelig ordbog over de fraser, der indgår i en hiphop-homeboys ordforråd. Her et hastigt udvalgt eksempel:
"street credibility: en ruhåret gnaver, som i hiphopkredse er meget populær som kæledyr. Under koncerter holdes "cretten" i armhulen, hvor der er lunt og dejligt. Dette er grunden til at man bobber nakke [bevægelse der udføres med hovedet i rytmiske stød frem og tilbage] til hiphopkoncerter, i stedet for eksempelvis at svinge med armene, da man ellers ville tabe sin street credibility på gulvet."

*Rådvilde forældre og wannabees kan selv læse videre på
www.rundtenom.dk
hvor pladen "Ubegrænset Holdbarhed" også kan testes og købes

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her