Læsetid: 1 min.

Gid det var første gang

11. juli 2000

Le Cirque Invisible er fortryllelse på en sprød bund af uskyld

Cirkus
Jean Baptiste Thierrée åbner stadig med at spise sit tændte stearinlys, Med at kaste små rekvisitter, der støjer meget, ud i kulissen, og store, der forsvinder lydløst. Et forundret blik følger efter. Perlefiskerduetten henrykker nye tilskuere og hans petit point-mand fuldender 'billedet' med at tage broderede briller på. Sådan kan man også illustrere tunnelsyn. Eller at falde i ét med tapetet. Ens fantasi og underbevidsthed bestemmer.
Victoria Chaplin har heldigvis placeret parasolnummeret tidligt i programmet, så behøver man ikke krydse fingre længe for, at netop det er med. Selvfølgelig er det det, eftersom det repræsenterer essensen af Chaplins zoologiske skaben. Hvor Gud på den femte dag holdt op, tog Chaplin over.
Det sky parasoldyr, den bredflabede frakkefisk, rokokodamen-gone-horsy, strudsen, cykel-dinoerne. Den chaplinske kryptozoologi må opsøges, for den lever kun dette ene sted, hvis den da ikke forbløder et langt minut med hundrede meter løbende rød silke.

Nye knopskud
Med i år er et nyt nummer, der går på tværs af de andre. Dekonstruktionen af tre møbeldyr fra napoleonstiden, fra kaos til salonhjørne. Vittigt og ordenskabende. Og beroligende - Le Cirque Invisible sætter nye knopper.
Han er underfundig, skælmsk, rørende, barok, besat, kortvarigt uartig, fuld af fup. Ser troskyldig ud med sine hvide Carl-Henning Pedersen-krøller, men ved vi, hvor vi har ham?
Hun er poesi på form, slangemenneske og ballerina, ynde og forfinelse i hver centimeter af ansigtets perfekte Oona Chaplin-oval. Og så disse 'dyr' i baghovedet? The owls are not what they seem.
Fortryllelse er deres show. Fortryllelse og magi. På en sprød bund af uskyld. Læg pulterkammeret af gamle billeder i garderoben og indtag sædet med blanke øjne. Nu kommer Jean Baptiste...
Hvem der skulle se Le Cirque Invisible for første gang!

*Le Cirque Invisible. Musikteatret Albertslund t. d. 19.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu