Læsetid: 2 min.

Den glade pianist

11. juli 2000

Michel Camilo og det uafvaskelige smil

Jazzfestival
Han hedder Michel Camilo, og han er glad. Rigtigt, rigtigt glad. Glad over, at han er fra Den dominikanske republik, men længe har boet i USA, og glad over, at han nu igen er i Danmark. Glad over, at han har udsolgt Copenhagen JazzHouse to aftener i træk og glad over, at de tilstedeværende er så glade for hans spil.
Selv er han også glad for sit spil, for at han er så dygtig, så dygtig, og han kan spille så hurtigt og så kraftigt. Og han er glad for, at han også kan spille klassisk, så han har noget andet at vise frem i sine introduktioner, noget andet end den dominikaner-jazz, han især er kendt for.
Desuden er han selvfølgelig glad for sine to medarbejdere: Anthony Jackson, der med sin seks-strengede el-bas har spillet med alverden, fra Gerry Mulligan til Chick Corea og Michel Petrucciani og nedefter; og trommeslageren Horacio Hernandez, der ikke er så velkendt, men sandelig kan skubbe godt på - han kaldes i øvrigt "El Negro," men kunne med sit indianske fysiognomi mere præcist kaldes "El Indio".
De to er der mest for at spille, så de behøver ikke at se så glade ud som kapelmesteren. Men de har sikkert lukrative job, så vi går ud fra, at også de er glade.
Med deres foresatte er vi ikke i tvivl, for han smiler og ler og smiler. Og heldigvis får han ikke noget i øjet, for så ville det jo være lidt svært at fortsætte med at smile.
Så han smiler, da han kommer på tribunen, og da han begynder at spille, og når han bliver særligt glad over noget, han spiller, eller noget de andre spiller, ler han. Til sidst, når et nummer er færdigt, springer han straks op, snurrer rundt mod publikum og smiler om muligt endnu mere. Derefter drejer han sig mod sine to musikere og strækker armene ud mod dem, først den ene (musiker) og så den anden, så alle kan se, hvor glad han er for dem.
Og mens glæden således spreder sig, og publikum prøver at smile lige så meget som manden deroppe på tribunen, så bliver vi klar over, at vi ikke for ingenting er til festival. For dette er da festligt.
Så det forslår!

*Michel Camilo Trio i Copenhagen JazzHouse søndag.

*P.S. Den annoncerede koncert med Toots Thielemans i aften i ABC er aflyst, da ABC Teatret på grund af dårlig økonomi har aflyst alle arrangementer i jazzfestivalregi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her