Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. juli 2000

Norsk humor for danskere
*Den norske serietegner, Frode Øverli, besøger Københavns Hovedbibliotek på fredag, hvor han kl. 16-18 holder tegneværksted samt signerer albumer. Samtidig åbner en udstilling om tegneserien Pondus, som er så populær i Norge, at den har fået sit eget månedsblad i 77.000 eksemplarer. Øverli vil forklare, hvorfor tegneserier stortrives i Norge i modsætning til Danmark - og trods alle rygter om, at norsk humor skulle være lige så kedelig som norsk fodbold. Inf.

Sommerslagsmål om kulturlivet
*Socialdemokratiets kulturordfører i Københavns kommune, Mona Heiberg, fyrer en ordentlig bredside af mod kulturborgmester, Hans Thulstrup Hansen. Det sker i Jyllands-Posten (4.7.), hvor hun siger, at hans "interesse for kulturområdet er meget lille", og at det er lige det modsatte, nemlig engagement og indsigt, kulturlivet har brug for. Thulstrup Hansen svarer, at Mona Heiberg har stærke venner i kulturverdenen f.eks. Trevor Davies, som han synes får for mange penge. "Jeg vil hellere støtte de mere folkelige teatre som Boldhusteatret og Røde Kro Teater," replicerer han.

Royal Hotel udstiller Jacobsen
*Arkitekten Arne Jacobsen tegnede for 40 år siden højhuset, der rummer Royal Hotel i København. I den anledning åbner i dag en udstilling, der gennem tegninger, modeller og fotografier belyser hans arbejde. Der er adgang fra lobbyen, og udstillingen vises kl. 15-19 indtil den 14. juli.

Dogmer for foreningshuse
*Lokale- og Anlægsfonden udskriver til september en arkitektkonkurrence for at få en ny slags foreningshuse - i første omgang i Randers, Holbæk og Undløse. Husene skal udformes efter det sæt dogmeregler, som Bolig- og Kulturministeriet lod 30 arkitekter udforme i et Charter 99. Det slår bl.a. fast, at arkitekturen skal give oplevelser, ikke kun fysiske rammer.

Space Invaders lukker
*Space Invaders, der indledte sin uddannelse af multimediedesignere i Århus i 1993, lukker sin virksomhed, der i de senere år har haft til huse i Nyhavn. Det skyldes vanskeligheder med at skaffe finansiering til den private uddannelse, samt at der nu findes en række andre uddannelser inden for de nye medier.

Armstrong hyldes og revurderes
*I (det officielle) 100-år for sin fødsel vil Louis Armstrong blive hyldet ved en række koncerter verden over. Han bliver hovedperson i en 20-timers dokumentarfilm i ti afsnit om jazzens historie, pladeforlag udgiver adskillige boxsæt, og præsident Clinton vil hylde ham om bord på Hangarskibet USS John Kennedy. Filmens instruktør, Ken Burns, vil revurdere hans livsværk, der ikke kun omfatter hits som Hello Dolly, men en banebrydende indsats for jazzen i 20'erne og 30'erne. Armstrong var heller ikke blot den 'Onkel Tom', han ofte fremstilles som. Han kritiserede præsident Eisenhower for passivitet i forbindelse med raceurolighederne i
Little Rock i Arkansas.

Store navne i Tivoli
*Saxofonisten Michael Brecker og guitaristen Pat Metheny, to af jazzens store, nutidige navne optræder fredag kl. 22 på Plænen i Tivoli. De har tidligere arbejdet sammen med bl.a. Keith Jarrett, Chet Baker, Frank Sinatra og Eric Clapton. I den kommende uge kan man høre bl.a. Natalie Cole (10. juli), Tony Bennett (12. juli) og Diana Crall (13. juli).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her